'Biz kişiler değil ilkeler üzerinden ittifak yaptık'

'Biz kişiler değil ilkeler üzerinden ittifak yaptık'
Akşener, CHP’nin İzmir Büyükşehir adayı Tunç Soyer için ifade ettiği ‘Babadan oğula suç geçmez' sözünün bizzat Alparslan Türkeş tarafından dile getirildiğini söyledi.

İYİ Parti Başkanı Meral Akşener'in gazetecilerle yaptığı kahvaltıda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Akşener’in açıklamalarından satır başları şöyle:

-Başkanlık seçiminden sonra ittifak zorunluluğu oldu. Cumhur İttifakını iktidar partisi olarak tanımlamak normal. Şahsıma 24 Haziran seçimlerinde söylenmedik söz kalmadı.

-5 milyon oy aldık. Seçmenin büyük bölümü Millet İttifakına oy verdi. Yerel seçime gidiyoruz, muhtar, belediye meclisi üyesi seçeceğiz. 4 yıl daha seçim yok. Dolayısıyla Allah Allah nidalarıyla seçime gidilmesini anlamış değilim.

TUNÇ SOYER AÇIKLAMASI

Akşener, babası Alparslan Türkeş'in idamla yargılandığı bir davada savcı olan CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer için ise "Babadan oğula suç geçmez. Nurettin Soyer bir vaka" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet’in aktardığı habere göre Akşener açıklamasının devamında şunları söyledi:

-Biz ilkeler üzerinden ittifak yaptık. Kendisine hiç 'Kimin oğlu olduğu' üzerinden kendisine eleştiri yöneltmedim.

-Evladın işlediği suçtan babanın; babanın işlediği suçtan oğulun sorumlu tutulamayacağı bizzat o dönem Alparslan Türkeş tarafından dile getirilmiştir.

-Soyer’in aile geçmişi üzerinden siyaset üretilmesine tebessümle yaklaşıyorum. Tunç Soyer üzerinden istismar bataklığı oluşturacağın CHP’lilere ifade ettim. Benim için Tunç Soyer’in adaylığının bir mahsuru yoktur. Şahsen benim karşı duruş dayatmanın tarafı olmadığımı söylüyorum.

-İşbirliği yapılmış her yerde oy verilmesi için tarafımızdan yönlendirme yapılacak.

HDP İLE İTTİFAK

-Bu çok ayıp. Biz HDP ile ittifak yapmıyoruz ki... Ankara ortak adayı olarak Ankara’yı kazanacağı görünüyor. HDP konusuna gelince. HDP üç yerde aday çıkarmıyor. İzmir’de çıkarsa ne olur çıkarmasa ne olur. İstanbul Bağcılar’da yüzde 20’leri geçen oy alır.

-Israrla bir şey söylüyorum, HDP'nin iktidar ile olan ilişkisiyle muhalefetle olan ilişkisi arasında dağlar kadar fark var. HDP ile haşır neşirlik iktidarla daha çok gibi görünüyor.

-28 Şubat’ta Albayrak'ların evi basıldığında avukatının aradığı bendim. Ama o gönül köprüsü yıkıldı.

'BU İKTİDARI MUTFAK YIKACAK MUTFAK...'

-Bir PKK'liye taş atmamış insanlar beni bu konuyla suçluyor. Biz yerel seçimi sistemin tartışılacağı bir konu olarak görmüyoruz. Bu iktidarı mutfak yıkacak mutfak...

-Belediyeler değişti diye haydi seçim diye bir şey yok. Mutfak yanıyor." (POLİTİKA SERVİSİ)

Öne Çıkanlar