'Mersin skandalının tek sorumlusu Koray Aydın'dır'

'Mersin skandalının tek sorumlusu Koray Aydın'dır'
Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Burhanettin Kocamaz'ın, İYİ Parti'den aday olamamasının tek sorumlusu olarak Koray Aydın'ı gösterdi.

İYİ Parti’nin Mersin’de belediye başkanlığı için Burhanettin Kocamaz’ı aday gösterememesine tepkiler, önemli iddialarla yeni bir boyut kazanıyor.

Yeniçağ gazetesi yazarı Orhan Uğuroğlu, 'İYİ Parti ve ihanet' başlığıyla yayımlanan yazısında İYİ Parti'nin kuruluşu sırasında birçok kişinin "Merkez Parti olmayı hedefliyorsunuz sakın teşkilat başkanlığını Koray Bey'e vermeyin" dediğini dile getirdi.

Yazısını İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e hitaben kaleme alan Uğuroğlu, "İYİ Parti'yi kurar kurmaz tüm itirazları bir kenara bırakıp teşkilatları Koray Aydın'a bağladınız. Erken Genel Seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçimi 24 Haziran'a alınınca İYİ Parti için iki ayrı hedef ortaya çıktı" görüşünü dile getirdi.

'MERSİN SKANDALININ TEK SORUMLUSU İYİ PARTİ TEŞKİLAT BAŞKANI KORAY AYDIN'

"Meral Akşener Cumhurbaşkanlığına aday gösterilip yollara düşünce İYİ Parti tamamen Koray Aydın'a kaldı" diye yazan Uğuroğlu, idddialarına şöyle devam etti:

"24 Haziran'da Akşener'in Cumhurbaşkanlığı oyunun yüzde 7,3'de kalmasının, İYİ Parti oyunun yüzde 10 olmasının nedeni başta Koray Aydın'ın kurduğu teşkilatların milletvekili seçimine ağırlık vermesi ve Akşener'i yalnız bırakmalarıdır.

Şimdi İYİ Parti'de yaşanan ve İsmail Küçükkaya'ya söylediğiniz, 'ihanete uğradık, bizi içeriden vurdular' sözüne yani Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın saat 17.00'den önce adaylık başvurusunun yapılamaması konusuna gelelim. Yani yüzde 99 kazanılacak bir büyükşehirde aday gösterilmemesinin sorumlusuna.

'KORAY AYDIN YA İSTİFA ETMELİ YA DA GÖREVDEN ALINMALI'

'İhanet' dediğiniz Mersin skandalının tek sorumlusu vardır o da Genel Başkan Yardımcınız ve İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın'dır. Hemen istifa etmesi ya da görevden alınması gerekir ki açık ve net söyleyeyim parti teşkilatlarındaki dağınıklık da ortadan kalkacaktır. Ve Merkez Parti olmak için eğer yerine 4 eğilimi kucaklayacak birisi atanacak olursa İYİ Parti'nin iyi günlere gitmesi de sağlanacaktır." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar