Aksünger: Türkiye barışın tarafında olsaydı bu kadar cinayet işlenmezdi

Aksünger: Türkiye barışın tarafında olsaydı bu kadar cinayet işlenmezdi
PYD'ye ilişkin sözleri nedeniyle partisi tarafından hakkında soruşturma açılmasına dair Artı Gerçek'e konuşan Aksünger, 'Parti eğer soruşturma açıyorsa bu lince katılıyor demektir' dedi.

Meryem YILDIRIM


ARTI GERÇEK-CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi ve eski milletvekili Erdal Aksünger hakkında, "PYD terör örgütü değildir" sözleri nedeniyle parti yönetimince inceleme başlatıldığı öğrenildi.

Aksünger, katıldığı bir televizyon programında Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik askeri operasyon tartışılırken, "PYD konusunda ilk günden diyorum görüşülmesi gerekiyordu. Terör örgütü değil benim gözümde" ifadelerini kullanmıştı.

Konuya ilişkin Artı Gerçek’e açıklama yapan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun eski yardımcısı Aksünger, parti soruşturmasına ilişkin henüz kendisine ulaşan herhangi bir bildirimin olmadığını belirtti. "Bana herhangi bir şey ulaşmadı, ben de yeni gördüm ama ne kadar gerçekçi bilemiyorum. Böyle bir şeyin olması mantıksız zaten" diyen eski milletvekili, kendisine yönelik bir linç kampanyası başlatıldığına dikkat çekti.

‘PARTİ EĞER SORUŞTURMA AÇARSA…’

"Buradaki amaç sadece linç etmek ve iktidarın oyunlarına gelmekten başka bir şey değil. Şu an linç yapmaya çalışıyorlar" diyen Aksünger, "Parti eğer soruşturma açıyorsa parti de katılıyor demektir" diye belirtti.

"Türkiye büyük devlettir" diyen ve büyük devlet olmanın gerekliliklerinin olduğunu belirten Aksünger, açıklamalarında hükümetin iç politikadaki manevralarını ve Suriye politikalarını eleştirdi. Konuya ilişkin daha önce de açıklamalar yaptığını hatırlatan CHP’li Aksünger, şunları söyledi:

‘PYD 2003’TE KURULMUŞ BİR PARTİDİR’

"PYD 2003’te Esad döneminde daha böyle konular yokken bir parti olarak kurulmuş. Daha sonrası itibariyle PYD Türkiye’deydi zaten. Buradaki amaç sadece linç etmek ve iktidarın oyunlarına gelmekten başka bir şey değil. Şu an linç yapmaya çalışıyorlar. Parti eğer soruşturma açıyorsa parti de katılıyor demektir."

‘NE ZAMANKİ HDP SENİ BAŞKAN YAPTIRMAYACAĞIZ DEDİ DURUM DEĞİŞTİ’

"PYD ya da başkası fark etmez. 2015’e kadar bunların hiçbirisi terör örgütü filan değildi. 7 Haziran 2015’ten sonra iktidar, HDP ne zamanki ‘Biz seni başkan yaptırmayacağız’ dedi, Selahattin Demirtaş’ın söyleminden sonra, Türkiye’de ciddi bir şekilde bunların hepsi farklı bir düzleme oturdu. Bir kere rasyonel olarak konunun ne olduğunu incelemek lazım. Devamlı hamaset üzerinden devamlı bir siyaseti körüklemek, Erdoğan’ın izlediği siyasetin arkasına takılmak anlamına gelir. Bu yapılanların hepsini Türkiye’nin yaptığını söylemek doğru değil, bu aslında iktidarın kendi yaptığı bir politika aslında."

‘KAZANIMLAR BUGÜNKÜNDEN ÇOK DAHA FAZLA OLABİLİRDİ’

"Geçmişte de bunların yaptıkları politikalarda ne yanlışlar yapıldığını ortaya koymak adına şunu söylemek lazım" diyen Aksünger şöyle devam etti: "Türkiye gerçekten büyük ülkeyse, ki büyüktür, AKP iktidarı döneminde büyük olmadı Türkiye sonuçta; bu şartlar altında oturup barışı kendi başına sağlayabilir. Ben şunu izah ettim zaten orada: Suriye’de eğer siz başlangıcında böyle olaylar gerçekleştirmeseydiniz ne orada öyle bir olay olacaktı ve kazanımlar bugünün çok ilerisinde olacaktı.

Bugün kazanım diye konuştuğumuz şey 2009’dakinden çok daha geride. Eğer iktidarın politikası Amerika ile kalkıp içeride bir eğit-donat, Suriye’de Şam rejimine karşı darbe girişiminde bulunanlarla yaptıkları bu çalışmaların hepsi Amerika’nın ürünü."

‘TÜRKİYE BARIŞIN TARAFINDA OLSAYDI BU KADAR CİNAYET İŞLENMEZDİ’

"Amerika hem bir taraftan IŞİD’i yarattığı konusunda kendi açıklamaları var öbür taraftan da gelip hem Türkiye ile hem de Kürtlerle birlikte ortaya tam bir emperyalist senaryo koydu" şeklinde konuşan Aksünger, sözlerini Suriye ile barış vurgusu yaparak şu mesajla noktaladı:,

 "Buradan baktığımız zaman zaten konu ortada. Biz eğer ilk günden Suriye’de barışın tarafında ve Suriye’nin parçalanmaması noktasında diyalog içerisinde olsaydık bugün bu kadar cinayetlik işler yaşanmazdı. Ne Türkiye ordusu ‘Milli Suriye Ordusu’ diye ne olduğu belli olmayan bir orduyu önüne katıp bir yerlere gitmezdi, böyle bir saçmalık olmazdı."

ATEŞ HAKKINDA DA SORUŞTURMA

Öte yandan CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş hakkında da soruşturma açıldığı belirtildi.,

Ateş, geçtiğimiz gün katıldığı bir televizyon programında, FETÖ ile mücadele tartışılırken CHP yönetiminin politikalarını eleştirmişti. Ateş, "Hem MHP’yi takdir ediyorum hem de Fenerbahçe kulübünü... Maalesef benim partim teslim oldu. İktidarıyla muhalefetiyle o tuzağa karşı dik dursaydık 15 Temmuz darbe girişimi de olmayacaktı" ifadelerini kullanmıştı. Bunun üzerine programa telefonla bağlanan CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, "CHP ile FETÖ’nün aynı cümlede anılması bizim için zuldür. Yılmaz Bey’in eğer bir delili varsa, cevap vereyim. Herkes çok kahroldu" demişti.

Öne Çıkanlar