Aktivistlerden Nusr-Et'in önünde protesto

Aktivistlerden Nusr-Et'in önünde protesto
Vegan aktivistlerden oluşan Bağımsız Hayvan Hakları Topluluğu, İstanbul Etiler’deki ünlü et restoranı Nusr-Et’in önünde protesto eylemi gerçekleştirdi.

Vegan aktivistlerden oluşan Bağımsız Hayvan Hakları Topluluğu, bugün İstanbul Etiler’deki ünlü et restoranı Nusr-Et’in önünde bir protesto eylemi gerçekleştirdi. 

Beyaz tişört giyen aktivistler, yan yana durduklarında her bir tişörte kırmızı renkle yazılan harflerin birleşmesiyle "vahşET" kelimesi ortaya çıktı. Arkalarını döndüklerinde ise, yine aynı yöntemle "şiddET" kelimesi yazıldı. 

Restoranın karşısında duran aktivistler, mezbahalarda katledilen hayvanların, en temel hak olan yaşam hakkından yoksun olduğunu söyleyerek, insanları şiddete ortak olmamaya davet etti. Protestolarını, her yıl canı alınan milyarlarca hayvanın sesi olmak için yaptıklarını açıklayan aktivistler, vegan bir yaşamın mümkün olduğunu, isteyen herkesin kendisini bu zulüm zincirinden çekebileceğini vurguladı. 

BU BİR TOPLUMSAL ADALET MÜCADELESİ

Bağımsız Hayvan Hakları Topluluğu’ndan yapılan açıklamada şu görüşler dile getirildi: 

"21. yüzyılda insanların, bu gezegeni paylaştıkları bilinç sahibi duyarlı hayvanlarla ilişkilerini yeniden değerlerdirmesi şarttır. Toplumdaki onaylanmış şiddeti sorgulayıp reddetmek, herkesin kendi elindedir. Hayvanlarla birlikte doğayı da öldüren bu sistem, sonuçta insanlığı da yok edecek boyutlara vardı. Çözüm, yok etmek değil, yaşatmak ve bunun için hayvan sömürüsünü sonlandırmaktır. Hayvanlara uygulanan sistematik zulmün sona erdirilmesi için topluma çağrı yapıyoruz. Bu yıkıcı sistemin yüzyıllardır var olması, doğru ve iyi olduğu anlamına gelmez. Hayvanların insan keyfi için işkence görmesi ve en temel hakları olan yaşam hakkının ellerinden alınarak katledilmeleri kabul edilemez. Bununla birlikte, gezegenin 6'ncı yok oluşu yaşadığı bir dönemde, tüm duyarlı canlıları ve doğayı korumak için izlenecek yol, bu gidişata dur demektir. Bilim ve akıl, bu sorumluluğun ancak vegan olmakla yerine getirilebileceğini kanıtlamış durumda. Bizim mücadelemiz, insan, hayvan ve yeryüzü özgürlügünü kapsayan bir toplumsal adalet mücadelesidir."

Nusr-Et restoranında, hayvan katliamı bir şova çevrildiği için, o mekanı bir simge olarak seçtiklerini söyleyen grup, protestonun hayvanlar üzerinden ticaret yapılan tüm sisteme yönelik olduğunu belirtti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar