Alain Delon’a Cannes'da onur ödülü verilmesi: Çirkin düşünceler yüceltildi

Alain Delon’a Cannes'da onur ödülü verilmesi: Çirkin düşünceler yüceltildi
Dünyaca ünlü sinema oyuncusu Alain Delon'a Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye onur ödülü verilmesi feministlerin tepkisini çekti.

Ünlü Fransız aktör Alain Delon'a Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye onur ödülü verildi.

Feminist dernekler ise Delon'a ödül verilmesine tepki gösteriyor.

Alain Delon'un 'ırkçı' ve 'cinsiyetçi' olduğu belirtilerek Cannes Film Festivali'nin bu hareketine karşı imza kampanyası başlatıldı.

83 yaşındaki aktör daha önce yaptığı konuşmalarda kendisini "maço" olarak nitelendirmiş ve daha önce birlikte olduğu kadınları tokatladığını söylemişti. Alain Delon, eşcinsel çiftlerin çocuk evlat edinmelerine karşı olduğunu da ifade etmişti. Bunun yanı sıra Delon, Fransa'da aşırı sağcı siyasetçi Marine Le Pen ile dostluğunu dile getirmişti.

Bir çok feminist dernek Alain Delon'a ödül verilmesini sert bir dille eleştirdi. Küresel film endüstrisinde toplumsal cinsiyet çeşitliliğini savunan Women and Hollywood'un kurucusu Melissa Silverstein, Delon'a onursal Altın Palmiye ödülü verilerek aktörün savunduğu "çirkin düşüncelerin" yüceltildiğini söyledi.

Cannes Film Festivali yetkilileri geçtiğimiz ay 'başarılı kariyerinden dolayı' 83 yaşındaki Alain Delon'u onurlandıracaklarını duyurmuştu.  Festivali yetkilileri tepkilere rağman ödülü vermekten vazgeçmeyeceklerini söylemişti. (Kaynak: Euronews)

Öne Çıkanlar