'Albayrak'ın ilçe adaylarının listesini hazırlaması Yıldırım'ı öfkelendirdi'

'Albayrak'ın ilçe adaylarının listesini hazırlaması Yıldırım'ı öfkelendirdi'
Berat Albayrak'ın ekibiyle birlikte ilçe adaylarının listesini hazırladığı, Binali Yıldırım'ın bu duruma tepki gösterdiği iddia edildi.

Kulislerde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı açıklamasını iki kez ertelemesinin altında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile TBMM Başkanı Binali Yıldırım arasındaki kavganın yattığı konuşuluyor. Başbakanlığı döneminden beri Yıldırım’la araları açık olan Albayrak’ın ekibiyle birlikte ilçe adaylarının listesini hazırladığı, Yıldırım’ın bu duruma tepki gösterdiği kaydedildi. 

Cumhuriyet'ten Emine Kaplan'ın haberine göre AKP Genel Merkezi’nin İstanbul’un ilçe adaylarıyla ilgili hazırladığı listede Albayrak ile partideki ekibinin etkili olduğu, liste hazırlanırken Yıldırım’ın görüşünün alınmadığı kaydediliyor. Yıldırım’ın kendisinin istediği adayların bulunmadığı listenin kendisine emrivaki olarak getirilmesine tepki göstermesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinde de sorunun çözülememesi üzerine İstanbul ile ilgili adaylık açıklamasının bekletilmesine karar verildiği konuşuluyor. Yıldırım’ın İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak ile de anlaşamadığı belirtiliyor.(POLİTİKA SERVİSİ)

Öne Çıkanlar