'Konkordatoları gündemimizden çıkarıyoruz'

'Konkordatoları gündemimizden çıkarıyoruz'
Bakan Albayrak, Twitter'dan yaptığı açıklamada, konkordato başvurularının azaldığını belirterek, konkordatonun gündemden çıktığını ifade etti.

ARTI GERÇEK - Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, konkordato başvurularının ilk çeyrekte bir önceki çeyreğe göre üçte iki oranında düştüğünü ifade etti.

Bakan Albayrak, Twitter açıklamasında, "Dengelenme sürecinin etkisi ve bankalarımızın aldığı sorumluluk ile konkordatoları gündemimizden çıkarıyoruz. Başvurular bu yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre üçte iki oranında düştü. 8 milyar liralık kredi ve 787 firma konkordatodan çıktı" değerlendirmesi yaptı.

Albayrak, Twitter'dan Sabah gazetesine verdiği demecin haber linkini paylaştı.

Haberde, "2018'in son çeyreğinde 976 olan konkordato müracaatları, bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 60'a yakın azalarak 429'a geriledi. Yeni konkordato müracaatları geçen yılın son çeyreğine göre üçte iki oranında azalırken, yeni başvurular üçte bir oranına geriledi. Geçen yılın ekim ayında 457 firma konkordato başvurusunda bulunurken, 2019'un nisanında sayı 40'a düştü" denildi. 

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, iki gün önceki Twitter açıklamasında kamu bankalarına borç senedini 'yapısal reform' olarak nitelendirerek, "Söz verdiklerimizi hayata geçiriyoruz" demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar