Albayrak'tan 'servet vergisi' uygulaması sinyali

Albayrak'tan 'servet vergisi' uygulaması sinyali
AKP'nin Kızılcahamam kampında Albayrak'ın 'Çok kazanandan çok alacağız' sözleri vekiller arasında servet vergisi getirileceği şeklinde yorumlandı.

AKP’nin Kızılcahamam kampında milletvekilleri, enflasyonun düştüğünün açıklanmasına karşın sürekli yeni zamlar geldiğini belirterek, "Bu zamları vatandaşa anlatamıyoruz" eleştirisini getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın korumalarından yakınan bir milletvekili, "Organizasyonlarda bizi itip kakıyorlar. Milletvekiline bunu yapan vatandaşa daha kötü davranıyordur" dedi.

Kampta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül milletvekillerine sunum yaparken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, yeni sistemin bir yılını değerlendirdi.

Kampta, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ekonomi ile ilgili sunum yaptı. Albayrak’ın ekonomide olumlu gelişmeler olduğunu anlatması üzerine, milletvekillerinden eleştiri geldi.

Cumhuriyet gazetesinden Emine Kaplan'ın haberine göre bir milletvekili, "Yeni Ekonomi Programı’nı (YEP) açıkladığınız gün elektriğe zam geldi" dedi. Albayrak ise YEP’in açıklandığı gün zam yapılmasının yanlış olduğunu kaydetti.

Bir vergi paketi hazırladığını açıklayan Albayrak, "Çok kazanandan çok alacağız" dedi. Albayrak’ın bu sözleri vekiller arasında servet vergisi getirileceği şeklinde yorumlandı.

Milletvekilleri, Erdoğan’ın katıldığı toplantıda ise "Enflasyon düştü deniyor. Ama sürekli zam geliyor. Zamları vatandaşa anlatamıyoruz" dedi. Erdoğan bunun üzerine "Sayın Bakan yanıtlasın" diyerek Albayrak’a söz verdi. Albayrak, ekonomideki dengeleme sürecinin devam ettiğini belirtti.

Sigara ile mücadele konusunda çalışmalara değinen Erdoğan, özel arabalarda sigara kullananlara yönelik denetimlere dikkat çekti. Milletvekillerini de uyaran Erdoğan, "Puro içenlerinizi de biliyorum. Puroya da ağır vergiler getireceğiz" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar