Alçı: Yarın bu yayın yapılabilecek mi?

Alçı: Yarın bu yayın yapılabilecek mi?
'AKP kanadı çok rahat, Yıldırım cephesi sakin.'

16 Haziran Pazar akşamı (yarın) gazeteci İsmail Küçükkaya’nın moderatörlüğünde yapılacak olan Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu ortak yayınına ilişkin gündem sıcaklığını koruyor.

Yayının eşit koşullarla yapılıp yapılmayacağına ilişkin tartışmalar sürerken, hükümete yakın yazarlardan Nagihan Alçı, "Yarın bu yayın yapılacak mı?" başlıklı bir yazdı.

‘BİNALİ YILDIRIM, DÜNDAR’DAN SONRA PORTAKAL’I İSTEDİ’

Alçı, Habertürk gazetesindeki bugünkü köşe yazısında, AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın ‘rahatlığından’ ve henüz moderatör belirlenmemişken CHP’li gazeteci istediğinden söz eden Alçı, "CHP’nin görüşüyle Fatih Portakal ismi reddedildi yoksa Binali Yıldırım’ın Dündar’dan sonra ikinci tercihi Portakal’dı. Ancak CHP bu ismi istemedi" ifadelerini kullandı.

‘AKP KANADI ÇOK RAHAT’

"Peki AK Parti kanadı bu yayına nasıl yaklaşıyor?" diye soran Alçı, şunları yazdı:

"CHP’nin aksine bu tarafta da inanılmaz bir rahatlık var. Binali Yıldırım cephesi son derece sakin. Tayyip Erdoğan ise bu düello işine hiç karışmıyor. Son günlerde Erdoğan büyük devlet ve uluslararası ilişkiler meseleleriyle ilgilenip İstanbul olayını parti kurmaylarına delege etmiş durumda. Şu an parti liderliği şapkasından ziyade devlet başkanlığı şapkasını kullanıyor. Yarınki yayın meselesi bana sorulunca şunu söylüyorum: Bu pilav daha çok su kaldırır."

Öne Çıkanlar