Aldar Xelil: Ateşkesi çözüm amaçlı kabul ettik, güvenliği BM sağlamalı

Aldar Xelil: Ateşkesi çözüm amaçlı kabul ettik, güvenliği BM sağlamalı
TEV-DEM Yürütme Kurulu Üyesi Xelil, Türkiye’nin bölgeden çekilmesi gerektiğini ve güvenliğin Birleşmiş Milletler’e bağlı barış savunma güçleri tarafından sağlanması gerektiğini söyledi.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) Yürütme Kurulu Üyesi Aldar Xelil sosyal medya hesabında paylaştığı mesajda, Türkiye’nin Kuzey Suriye harekatıyla girdiği yerlerden çekilmesi ve bölgede güvenliğin Birleşmiş Milletler’e (BM) bağlı barış savunma güçleri tarafından sağlanması gerektiğini yazdı.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre Demokratik Suriye Güçleri (QSD) kurumları ve halkları ile Türkiye'nin askeri harekatına karşı büyük bir direniş sergilediğini söyleyen Xelil, "Halkımızın Suriye’nin parçalanmaması ve harekatı reddetmesine ilişkin gösterdiği direnişin sonucunda varılan sözde ‘ateşkesi’ savaş için değil çözüm amaçlı kabul ettik" dedi.

TSK ile birlikte MSO'ya bağlı cihatçı grupların çekilmeleri gerektiğini söyleyen Xelil, "Türkiye bölge güvenliğini Birleşmiş Milletler’e bağlı barış savunma güçlerine devretmelidir" dedi.

Öne Çıkanlar