Alman medyasında TCMB yorumu: Tedirginlik büyük

Alman medyasında TCMB yorumu: Tedirginlik büyük
Frankfurter Allgemeine Zeitung, Merkez Bankası'nın yedek akçesinin bütçeye aktarılmasına ilişkin, 'Ankara'daki tedirginlik sanıldığından daha büyük' yorumu yaptı.

Türkiye ekonomisindeki gelişmeler uluslararası medyanın da gündemindeki yerini koruyor. 

Frankfurter Allgemeine Zeitung'da yer alan "Nakit enjeksiyonu" başlıklı ekonomi yorumunda, Türkiye'de Merkez Bankası'nın 40 milyar liralık akçesinin bütçeye aktarılmasına yönelik yasal çalışmalara başlanması ve bunun siyasi anlamı mercek altına alındı.

Deutsche Welle'nin Alman medyasından derlediği haberde, Frankfurter Allgemeine Zeitung'da yer alan şu yorumlara yer verildi:

"Ankara'daki tedirginlik, sanıldığından daha büyük. Çünkü rüzgar, siyasi ve ekonomik açıdan iktidarın yüzüne vurdukça, hükümet her türlü destek kaynağını seferber ediyor. Ortadaki en yeni fikirlerden biri, Merkez Bankası'nın bütçenin sıkıntılarını gidermesi… 2016'daki darbe girişimini yüksek enflasyon ve liranın çöküşü ile pahalıya mal olan son derece gevşek bir para ve maliye politikası takip etmişti. Faizler o günden bugüne şiddetle arttı ancak AKP vergi konusunda geri adım atmaktan çekiniyor. Çünkü yerel seçimlerde daha da fazla destek kaybetmekten korkuyor." (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar