Almanya'da 6 eyaletteki belediyelere bomba tehdidi

Almanya'da 6 eyaletteki belediyelere bomba tehdidi
Augsburg şehri başta olmak üzere bir çok kent belediyesine gece yarısı e-posta yoluyla gelen bomba tehditleri polis ekiplerini harekete geçirdi. Augsburg belediye binası tahliye edildi.

Almanya’nın Augsburg şehrinde gece yarısı gelen bomba tehdidi içerikli e-postalar Alman polisini harekete geçirdi.

Yerel medyada yer alan habere göre, şehrin belediye binası bu sabah erken saatlerde tahliye edilirken, belediye binasına ulaşan pek çok tramvay hattı kapatıldı. Yerel medya, Augsburg’un yanı sıra, Göttingen, Rendensburg, Chemintz, Kaiserslautern ve Neunkirchen şehirleri için de bomba tehdidi söz konusu olduğunu; polisten bu tehditlere yönelik henüz herhangi bir açıklama gelmediğini yazdı.

Tehditler gece boyunca doğrudan ilgili şehirlerin belediyelerinin e-posta adreslerine geldi. Polis sözcüsü Michael Jakob die Welt'e "Tehdit edilen tüm şehirlerle iletişim halindeyiz. Tehdit mektupları bizim sert önlem almamızı gerektirecek şekilde formüle edilmiş. Ancak henüz tehlikeli bir madde bulunamadı"  dedi.

Augsburg dışında Göttingen'deki bomba tehdidinin ardından Yeni Belediye Binası salı sabahı saat 9'da temizlendi ve patlayıcı madde arandı. Saat 10'dan kısa bir süre sonra polis aramayı bitirdi.

Ayrıca, Saarland'da Neunkirchen kentinde  bomba tehdidi sonrasında sabah saatlerinde bir polis müdahalesi düzenledi. Chemnitz'de de 200 çalışan belediye binasından ayrılmak zorunda kaldı. Haftalık pazar kapandı, pazarcılar standlarını sökmek zorunda kaldı.

Uzun zamandır bilinmeyen kişilerce vergi daireleri, belediye binaları, hukuk büroları ve yayıncılar dahil olmak üzere Almanya'daki çeşitli kurumlara tehdit mektupları gönderiliyor.

Berlin savcılığı, aşırı sağcı siyasetçilere, yetkililere veya mahkemelere gelen 100’den fazla tehdit mektubuna soruşturma açtığını söyledi. Bu mektuplarla belediyelere gelen tehditlerin aynı kaynaktan olup olmadığı ise belirsizliğini koruyor. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)
 

Öne Çıkanlar