Almanya'da minarelerin yasaklanması için meclise önerge

Almanya'da minarelerin yasaklanması için meclise önerge
Bavyera'da 300'e yakın cami bulunuyor.

Almanya’da İslam, Müslüman ve mülteci karşıtı söylemleriyle bilinen aşırı sağcı AfD, Bavyera’da minarelerin yasaklanması için eyalet meclisine önerge verdi. Önerge diğer partiler tarafından reddedildi.

Almanya'nın aşırı sağcı muhalefet partisi AfD, Bavyera eyalet meclisine minarelerin yasaklanmasını talep eden bir önerge sundu. Önergede "Bir camiye ait olmayan minarenin bir siyasi-dini sembol olmaktan öte bir anlamı olamaz ve bu nedenle temel haklar arasında yer alan dini vecibelerin yerine getirilmesi kapsamına da girmez" denildi. Bunun ötesinde minarelerin "Hıristiyanlık ögeleri içeren kültür varlıklarının korunması" kapsamında da değerlendirilemeyeceği belirtildi.

SADECE 6 MİNARE VAR

Diğer partilerden siyasetçiler bu önergeyi reddederek AfD’yi toplumda şidddete yol açacak bir ortam yaratmakla suçladı. Bu talebin yasal olarak dayanaktan yoksun olduğu ve anayasaya aykırı olduğu da bildirildi. Önerge eyalet parlamentosunun ilgili komisyonuna yönlendirildi.

Sosyal Demokrat Partili milletvekili Arif Taşdelen Bavyera’da 300 civarında cami bulunduğunu ve bunlardan sadece altısında minare olduğunu söyledi. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar