Almanya'da veri hırsızlığı skandalında gözaltı

Almanya'da veri hırsızlığı skandalında gözaltı
Yüzlerce politikacı ve ünlülerin şahsi bilgilerini internet üzerinden yayınlanması skandalı ile ilgili olarak 20 yaşındaki bir şüphelinin gözaltına alındığı açıklandı.

Spiegel haber portalında verilen  ilk bilgilere göre, şahsın tek başına hareket ettiği, yabancı gizli sevislerle herhangi bir bağlantısı olmadığı bilgisine yer verdi. DW Türkçe'nin Alman haber ajansı dpa'ya dayandırdığı habere göre gözaltına alınan şahıs suçunu itiraf etti.

Almanya Federal Emniyet Teşkilatı'ndan yapılan açıklamada, internet üzerinden yayınlanan şahsi verilerin önemli bölümünün irtibat bilgilerinden oluştuğu, 50 ila 60 kadarının ise suç teşkil ettiği açıklandı.

Almanya İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre, Almanya'da geçen hafta ortaya çıkan veri hırsızlığı skandalından 1000 dolayında siyasetçi, sanatçı ve gazeteci etkilendi. Çalındıktan sonra internet ortamında ifşa edilen kişisel veriler arasında fotoğraflar, yazışmalar ve telefon numaraları gibi bilgilerin bulunduğu belirtildi. Skandaldan sağ popülist Almanya İçin Alternatif partisi (AfD) dışında Federal Meclis'te grubu bulunan tüm partilere mensup siyasetçiler etkilenmişti.

Hırsızlık skandalının ortaya çıkmasından sonra başlatılan soruşturma kapsamında Pazartesi günü Heilbronn kentinde de bir eve baskın düzenlenmişti. Öte yandan verilerin yayınlandığı Twitter hesabı da kapatıldı.

İLGİLİ HABER: ALMANYA'DA VERİ HIRSIZLIĞINDA BİR EVE BASKIN

Almanya Federal hükümet, hırsızlık kandalından "sonuçlar çıkarıldığını" ve siber güvenliğin güçlendirileceğini açıklamıştı. Bu kapsamda, Almanya'da yeni bir "siber savunma merkezi" kurulması da planlanıyor. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar