Almanya'da yayaları ezen sürücü yabancıları hedef aldı

Almanya'da yayaları ezen sürücü yabancıları hedef aldı
Eyalet İçişleri Bakanı Herbert Reul aracını birkaç noktada yayaların üzerine süren kişinin niyetinin 'yabancıları öldürmek' olduğunu açıkladı.

Almanya'da Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti'nde yılbaşı gecesi bir sürücü birçok noktada aracıyla kalabalığın arasına daldı. Essen Savcılığı ve polisin yaptığı açıklamaya göre olaylar yabancı düşmanı motifler taşıyor. Polis, Essen'da yaşayan 50 yaşındaki zanlının psikolojik rahatsızlığı olduğunu belirtti. 

Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti İçişleri Bakanı Herbert Reul, "Bu olay ciddiye alınmak zorunda" diye konuşarak zanlının, niyetinin "yabancıları öldürmek" olduğunu söyledi.  

Deutsche Welle Türkçe'nin polisin verdiği bilgiye dayandırdığı habere göre zanlı önce Bottrop kentinde yeni yıla girilmesinden birkaç dakika sonra aracıyla bir yayayı hedef aldı. Söz konusu yaya son anda yaralanmaktan kurtulmayı başardı.

Zanlının daha sonra aracıyla kent merkezinde kutlamalar yapan, aralarında Suriyeli ve Afganistanlıların da bulunduğu kalabalığa daldığı bildirildi. Bu sırada dört kişinin ağır yaralandığı açıklandı. Zanlının daha sonra da Essen'e giderek aracını bu kez bir otobüs durağında bekleyen yolcuların üzerine sürmeye çalıştığı açıklandı. Polis bu sırada saldırganı gözaltına aldı. Saldırganın gözaltına alındığısırada yabancı düşmanı sözler sarfettiği bilgisi verildi. (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar