Almanya, Suudi Arabistan'a silah satışını durdurdu

Almanya, Suudi Arabistan'a silah satışını durdurdu
Almanya, Cemal Kaşıkçı cinayetine karışan 18 Suudi vatandaşına da seyahat yasağı getirilmişti.

Almanya, Suudi Arabistan'a yönelik silah ihracatını tamamen durdurdu. Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanlığı sözcüsü Philipp Jornitz, hükümetin haftalık basın toplantısında, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinden sonra Almanya'nın Suudi Arabistan'a yeni silah satışına izin vermeme kararı aldığını hatırlattı.

Sözcü Jornitz, "Almanya, Suudi Arabistan'a yönelik daha önce onayı verilen satışlar dahil silah sevkiyatını tamamen durdurdu" dedi.

Alman federal hükümetinin Suudi Arabistan'a silah ihracat lisans sahipleriyle görüştüğünü belirten Jornitz, yasal gerekçelerle konuya dair ayrıntı veremeyeceğini söyledi. Almanya'nın Suudi Arabistan'a kaç adet silah ihracat lisansı verdiği bilinmezken, ikisi ihracat için hazır 20 devriye botunun da bu karardan etkilenmesi bekleniyor.

18 SUUDİYE SEYAHAT YASAĞI

Alman Dışişleri Bakanı Heiko Maas da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Kaşıkçı cinayetinde cevaplanandan daha çok soru olduğunu, durumu Fransa ve Birleşik Krallık'la beraber yakından takip ettiklerini ve Kaşıkçı cinayeti ile ilişkili 18 Suudi şüpheliye seyahat yasağı getirdiklerini belirtmişti.

Alınan kararla beraber 18 Suudi vatandaşının 26 ülkenin taraf olduğu Schengen bölgesine girişi yasaklanmış oldu.

Girişi yasaklanan ismin cinayet soruşturması kapsamında Suudi Arabistan'da tutuklanan kişiler olduğu belirtildi.(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar