Alparslan Kuytul hakkında tahliye kararı

Alparslan Kuytul hakkında tahliye kararı
22 aydır tutuklu bulunan Alparslan Kuytul hakkında tahliye kararı verildi.

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakıf Kurucu Genel Başkanı Alparslan Kuytul, yargılandığı davadan tahliye edildi.
 
Furkan Eğitim ve Hizmet Vakıf Kurucu Genel Başkanı Alparslan Kuytul ve vakıf yöneticisi Ali Alagöz ile tutuksuz 45 kişinin hakkında açılan davanın 5’inci duruşması, Adana 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 
 
Adana Valiliği, duruşma nedeniyle kentte 15 gün boyunca eylem ve etkinlik yasağı kararı aldı. Duruşma öncesi adliye çevresi ve İsmet İnönü Parkı, bariyerlerle ve binlerce polisle ablukaya alındı. Duruşma nedeniyle binlerce kişi adliyenin bulunduğu alanda beklerken, polis sık sık dağılmaları konusunda uyarıda bulundu. 
 
Adana 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları ve bazı tanıklar hazır bulundu. Tutuklu yargılanan Kuytul ve Alagöz ise bulundukları Bolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı. Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada savunma yapan Kuytul, "Gizli tanık 3'üncü kişiden duyduklarını anlatıyor. Oysa vakıfla ilgili hiçbir bilgisi yok. Yalan söylüyor. İftiraya uğradım" diyerek, suçlamaları reddetti. Kuytul, tahliyesini talep etti. 
 
Kararını açıklayan mahkeme, Kuytul ve Alagöz hakkında tahliye kararı vererek, duruşmayı erteledi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar