Altan ve Ilıcak’ın tahliyesine itiraz

Altan ve Ilıcak’ın tahliyesine itiraz
Gazeteciler Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak’ın tahliyesine itiraz İzmir’den yapıldı.

Fetullah Gülen cemaatinin medya yapılanmasına ilişkin dava kapsamında yargılanan ve önceki gün serbest bırakılan gazeteciler Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak’ın tahliyesine itiraz edildi.
Toplumsal Adalet ve Yardımlaşma Derneği (Tay-Der) İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesine bir dilekçe göndererek Altan ve Ilıcak’ın tahliyesine itiraz etti.

Tay-Der Başkanı Muhammed Gömük, İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmek üzere İzmir Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesine yazılan dilekçede, "Altan ve Ilıcak'a verilen yurt dışı çıkış yasağının FETÖ sanıkları tarafından kolayca aşılabildiği" öne sürülerek "Can Dündar ve Ekrem Dumanlı gibi elim tecrübelerin de gösterdiği üzere bu yasak hiçbir işe yaramayarak, FETÖ'den yargılananlar kolayca yurt dışına kaçarak firar edebilmektedirler. Öte yandan, sanıkların aldıkları hapis cezası süreleri ile gözaltı ve tutukluluk süreleri üzerinden infaz hukuku kaidelerine göre hesaplamalar yapıldığında 4 kasım 2019 günü tahliye olmalarına ilişkin şartların gerçekleşmediği görülecektir" ifadeleri kullanıldı.

Habertürk’ün İHA’ya dayandırdığı habere göre Altan ve Nazlı Ilıcak'ın tahliye kararlarının kaldırılıp yeniden tutuklanmaları istendi.

Öne Çıkanlar