Altaylı: Madem istediğimiz oldu, Trump niye bize teşekkür ediyor?

Altaylı: Madem istediğimiz oldu, Trump niye bize teşekkür ediyor?
'Tek anlamadığım şey ise şu'

Hükümete yakınlığıyla bilinen Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Türkiye ve ABD'nin Suriye'nin kuzeyi ve kuzeydoğusunda TSK ve ÖSO'nun birlikte yürüttüğü askeri harekatta ateşkes konusunun anlaşmaya varmasının üzerine bir yazı kaleme aldı. Anlaşmanın ardından hükümetten ve medyada geçen 'istediğimiz oldu' ifadesine dikkat çeken Altaylı, "Madem her şey istediğimiz şekilde oldu, Trump niye bize teşekkür ediyor? Bizim Trump'a teşekkür etmemiz gerekmez mi" diye yorumda bulundu. 

Altaylı'nın Habertürk'te çıkan bugünkü yazısının ilgili bölümü şöyle: 

"Bir kez daha istediğimiz oldu. PKK/YPG teröristleri 120 saat içinde daha önce de ‘istediğimizin olduğu’ şekilde bir kez daha istediğimiz gibi olarak sınırın 32 kilometre gerisine çekilecekler. Türkiye de yarın Barış Pınarı Harekâtı’nı beklemeye alacak. Biz de işbu istediğimiz 32 kilometrelik güvenli bölgenin güvenliğinden sorumlu olacağız.

Sonuç olarak harekâtın bitmesi iyi bir şey. Analar ağlamayacak, barışın kötüsü olmaz demişler. Hele her şey istediğimiz şekilde olduğuna göre sorun yojk. Tek anlamadığım şey ise şu. Madem her şey bizim istediğimiz şekilde oldu Trump bize niye teşekkür ediyor. Bizim ona teşekkür etmemiz gerekmez miydi!"

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ:

Öne Çıkanlar