Altaylı'dan Bakan Pakdemirli'ye: Ormanın, ağacın ahını almayacaksın, çok kötü yapar adamı

Altaylı'dan Bakan Pakdemirli'ye: Ormanın, ağacın ahını almayacaksın, çok kötü yapar adamı
Orman yangınları sonrası THK'ya ait söndürme uçaklarının çalışmadığını açıklayan Bakan Pakdemirli'ye bir tepki de Habertürk yazarı Fatih Altaylı'dan geldi.

Başta Kaz Dağları olmak üzere yurdun bir çok bölgesindeki maden aramaları projelerinde yapılan orman katliamlarının ardından günlerce süren orman yangınlarının  söndürülememesindeki ihmallerle eleştirilen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli en son İzmir’deki orman yangınlarına müdahale edemeyen Türk Hava Kurumu'nun (THK) uçakları hakkında skandal ifadele imza atmıştı.

THK’nin 6 uçağının 3’ünde motor olmadığını diğerlerinin de yağ akıttığını belirtip, "Binmek isteyenler buyursunlar uçsunlar. Bugün itibarıyla Türkiye’de bize hizmet verecek bir uçak filosu maalesef bulunmuyor" açıklamasına imza atan  Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye bir tepki de Habertürk yazarı Fatih Altaylı'dan geldi.

'Ağaçla çarpar adamı' başlıklı yazısına, "Bir anket yapılsa ve 'Sizce en başarısız bakan hangisi' diye sorulsa, muhtemelen ilk sırada çıkacak olan Bakan Bekir Pakdemirli olacaktır" ifadeleriyle başlayan Altaylı, eleştirilerini "Tarım konularında zaten baştan beri ciddi eleştirilerin odağındaydı. Şimdi bir de orman mevzuu çıkarak üzerine tüy dikti" ifadeleriyle sürdürdü.

'KÖYLÜ, ÇİFTÇİ ŞİKAYETÇİYDİ, ŞİMDİ AĞAÇLAR, ORMANLAR DA ŞİKAYETÇİ OLDU'

Fatih Altaylı'nın Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye tepki gösterdiği köşe yazısının ilgili bölümleri şöye,

Haftalardır ormanlarımız cayır cayır yanarken, bir tek yangın söndürme uçağının müdahale etmiyor olması, sadece çok az su taşıyabilen helikopterlerle söndürme çalışması yapılabiliyor olması dikkat çekince, herkes 'Nerede bu uçaklar' diye sormaya başladı. 

Sonra ortaya çıktı ki THK'nın yangın söndürme uçakları hangarda ve Bakanlığın THK'dan uçak talebi falan yok. Ve sonra Bakan Pakddemirli'nin açıklaması geldi.

'THK'ya güvenmiyorum.' Niye? Belli değil. Bakan'a göre muhalefetin maşası olmuş.

Birincisi, yahu burası devletin kurumu. Adı üzerinde Türk Hava Kurumu. Bir bakanın çıkıp 'Kızılay'a Yeşilay'a güvenmiyorum' demesi gibi, bir durum.

Ayrıca de ki, muhalefetin elinde bir kurum. 'Orman yansın ama muhalefet muhalefet söndürmesin' mi demek istiyor sayın bakan?

Pakdemirli'den köylü de şikayetçiydi. Çiftçi de şikayetçiydi.

Şimdi ağaçlar, ormanlar da şikayetçi oldu.

Köylüyü, çiftçiyi bilmem ama; ormanın ağacın ahını almayacaksın. Çok kötü yapar adamı."

(HABER MERKEZİ)  

 

Öne Çıkanlar