Altın Ayı 'Bana Dokunma' dedi

Altın Ayı 'Bana Dokunma' dedi
68. Uluslararası Berlin Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu.

HABER MERKEZİ- Uluslararası Berlin Film Festivali Berlinale'de ‘Altın Ayı’ ödülünü Romanyalı yönetmen Adina Pintilie'in Touch Me Not (Bana dokunma) adlı filmi kazandı. 

Almanya'nın başkenti Berlin'de, Berlinale Palast sinemasında düzenlenen törende ödüller açıklandı. 

Deneysel çalışmalarıyla tanınan Pintilie’nin ödül alan ilk uzun metrajlı filmi Touch Me Not, bir kadının farklı cinsel tecrübelerini konu alıyor.

Almanya‘nın en başarılı film yönetmenlerinden Tom Tykwer’in başkanlığını yaptığı jüri, Büyük Jüri Ödülü’nü, bir önceki filmi Body ile 2016’da Berlinale’den ‘En iyi yönetmen’ ödülüyle dönen Macar sinamacı Malgorzata Szumowska’nın yeni filmi Mug’a verdi.

Mug geçirdiği bir kaza sonucu yüzünü kaybeden ve sonrasında çevresi tarafından ‘ötekileşen’ bir adamın dramını anlatıyor.

EN İYİ YÖNETMEN: WES ANDERSON

Berlinale’nin ‘En iyi yönetmen’ ödülü bu yıl festivalin seyirciler tarafından en çok alkışlanan ve eleştirmenlerin de çok beğendiği Isle of Dogs (Köpekler adası) adlı filmi için Amerikalı yönetmen Wes Anderson’a layık görüldü.

En ince detayına kadar tasarlanmış bir animasyon filmi olan Isle of Dogs, bir bulaşıcı hastalık nedeniyle şehir merkezinden dışlanarak, ıssız bir adaya sürülen köpeklerin hikayesini anlatıyor.

EN İYİ SENARYO ÖDÜLÜ MUSEUM'A VERİLDİ

En iyi senaryo için verilen ‘Gümüş Ayı’ ise, ilk filmi Güeros ile uluslararası tanınırlık kazanan Alonso Ruizpalacios’a, Berlinale’de gösterilen yeni filmi Museum’a verildi.

Meksikalı yönetmen, başrolünü Gael Garcia Bernal’ın üstlendiği filmde, Meksiko City’deki Ulusal Antropoloji Müzesi’ni soyan iki gencin hikayesini anlatıyor.

EN İYİ KADIN OYUNCU: ANA BRUN

Rus yönetmen Aleksei German Jr.’ın Sovyet rejimi altında yasaklı konumda olan muhalif yazar Sergey Dovlatov’un hayatından bir kesiti anlatan Dovlatov’a ‘En iyi mizansen’ ödülü verilirken, Berlinale’nin en iyi kadın oyuncusu olarak Las Herederas filmdeki rolü içi Paraguaylı Ana Brun seçildi.

Las Herederas (Kadın mirasçılar) orta yaşını geçmiş bir lezbiyen kadın çiftin ilişkisini irdeliyor.

EN İYİ ERKEK OYUNCU: ANTHONY BAJON

Jüri, festivalde en iyi erkek oyuncu olarak ise Fransız Anthony Bajon’u ödüllendirdi. Fransız yönetmen Cedric Kahn yeni filmi The Prayer’da uyuşturucu bağımlısı bir gencin arınmak için dağlar arasında bir tür dini okula katılma sürecini anlatıyor.

Bu yılki ‘Altın Ayı’ yarışında Türkiye’den film yer almadı. Geçen yıl festivalde tek bir filmle, Ceylan Özgün Özçelik imzalı Kaygı ile temsil edilen Türkiye, bu kez yan programlara dört film katıldı. (Amerika'nın Sesi) 

Öne Çıkanlar