Amelie filminin müzikali geliyor

Amelie filminin müzikali geliyor
5 kez Oscar'a aday gösterilen, sinema tarihinin başyapıtlarından Amelie, müzikal uyarlamasıyla şubatta İstanbul'a ve Bursa'ya geliyor.

Beyaz perdeden sahneye geçiş yapan Amelie, şov dünyasına da imzasını atıyor. Amelie Müzikal'i, Piu Entertainment Organizasyonu ile ilk kez İstanbul'a geliyor.

Başrollerini Audrey Brisson ve Danny Mac'in paylaştığı müzikal, çok özel sahne dekorları, müzikleri ve özel kadrosuyla 11-16 Şubat tarihleri arasında Istanbul Uniq Hall'da, 21 - 23 Şubat tarihleri arasında Bursa Merinos AKKM'de sahnelenecek.

Orjinal adıyla 'Amélie Poulain'in Masalsı Kaderi' adlı film, Audrey Tautou’nun başrolünde olduğu Montmartre’de geçen, Jean-Pierre Jeunet'in fransız yapımı bu romantik komedi filminde, modern Paris hayatının idealize edilmiş, alaycı bir yorumu anlatılmıştı. Paris'te garsonluk yapan masum, saf, sessiz fakat yüreğinde çığlıklarla yaşayan şaşırtıcı bir genç kadın olan Amelie, birgün mutluluğu için her şeyi riske atması gerektiğini anlar ve kalbinden geçenleri yüksek sesle söylemeye başlar.

Nisan 2001’de yayınlanan film, Avrupa Film Ödüllerinde en iyi film ödülünü almış, ikisi En İyi Film ve En İyi Yönetmen dallarında olmak üzere dört César Ödülü kazanmış, En İyi Senaryo dalıyla birlikte iki BAFTA Ödülü ile ödüllendirilmişti. Bunların dışında da pek çok ödülün sahibi olan film, Akademi Ödülüne de aday gösterilmişti.

Öne Çıkanlar