Amerikalı general: ABD, Rusya füzelerini düşürecek kabiliyette değil

Amerikalı general: ABD, Rusya füzelerini düşürecek kabiliyette değil
Orgeneral John Hyten en büyük tehlike olarak yeni Rusya seyir ve hipersonik füzelerini, ayrıca Poseidon adlı insansız deniz aracını gösterdi.

ABD Stratejik Kuvvetler (STRATCOM) Komutanı Orgeneral John Hyten, Washington’ın Rusya füzelerine karşı koyacak güçte olmadığını ve bu nedenle Moskova ile olan New START anlaşmasının uzatılması gerektiğini belirtti.

Russia Today'in (RT) haberine göre Orgeneral Hyten, Washington'ın Rusya füzelerine karşı koyacak güçte olmadığını söyleyerek, en büyük tehlike olarak yeni Rusya seyir ve hipersonik füzelerini, ayrıca Poseidon adlı insansız deniz aracını gösterdi.

Hyten, "Her an hareket yönlerini değiştirebilecek ve başımıza dert açabilecek olan bu silahlardan 10 yıldır endişe duyuyorum. Ben bugün ülkemizi koruma yeteneğinde olduğumu söyleyebilirim, fakat ileride benim görevimde olacak kişiler için endişe duyuyorum" diye konuştu.

ABD'li senatörlere Rusya füzelerinin özelliklerini anlatan Hyten, ABD'nin mevcut silah sistemlerinin onları tespit edebildiklerini, ancak daha sonra füzelerin ‘ortadan kaybolduklarını ve çarpma anına kadar görülemediklerini' ifade etti.

ABD'li general ayrıca Senato'yu, stratejik bombardıman uçaklarının, karada konuşlanan füze sistemlerinin ve denizaltılarının dâhil olduğu ‘nükleer üçlünün' modernizasyonu ile ilgili giderleri arttırmaya çağırdı. Hyten'e göre bunun için yaklaşık bir trilyon dolar gerekecek. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar