Amsterdam'da Türkiye kökenli bir kadın öldürüldü

Amsterdam'da Türkiye kökenli bir kadın öldürüldü
Amsterdam'da Hafize Ş. adlı kadın dün sabah öldürüldü. Polis, Türkiye göçmeni kadının kocası Mesut Ş.'yi, şüpheli sıfatıyla gözaltına aldı.

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da Hafize Ş. adlı kadın dün sabah öldürüldü. Polis, Türkiye göçmeni olan kadının kocası Mesut Ş.'yi, şüpheli sıfatıyla gözaltına aldı.

Amsterdam polisinin verdiği bilgiye göre, olay kentin kuzey bölümünde bulunan Waterlandplein'deki bir apartman dairesinde ihbar üzerine eve gelen polis, bıçaklanarak öldürülen 44 yaşındaki 2 çocuk annesi Hafize Ş.'yi hayatını yitirmiş şekilde buldu.

Aslen Konyalı olan Hafize Ş.'nin ölümüyle ilgili olarak, eşi Mesut Ş.'nin gözaltına alındığı bildirildi. Ailenin üst komşusu olan bir kadın, sabah erken saatlerde alt kattaki daireden bağırış sesleri geldiğini belirterek, "Sık sık kavga sesleri duyuyordum. Böyle bir şeyin yaşanacağını tahmin edemezdim" dedi.

'HERKESİN YARDIMINA KOŞAN, NEŞELİ BİR İNSANDI'

Bir süpermarket zincirinin fırın bölümünde çalışan Hafize Ş.'nin kadın iş arkadaşlarından biri, "Bizimle birlikte fırın bölümünde çalışıyordu. Meslektaşımızın korkunç bir şekilde öldüğünü duyduk. Doğal, neşeli ve herkesin yardımına koşan bir insandı. İnanılır gibi değil" diye konuştu.

EKİM AYINDA DA TÜRKİYE KÖKENLİ BİR KADIN ÖLDÜRÜLDÜ

Ekim ayında da Hollanda'nın Lahey kentinde 39 yaşındaki Sezgül Yıldız adlı Türkiyeli bir kadın öldürülmüştü.

Elazığ Karakoçanlı olan 2 çocuk annesi Yıldız'ın boşanmak üzere olduğu eşinden ayrı yaşadığı belirtildi. Polisin, olayla ilgili bir erkeği gözaltına aldığı belirtildi. Gözaltına alınan kişinin kimliğine ilişkin bilgi verilmedi.

HOLLANDA'DA KADIN CİNAYETLERİ

Hollanda'da 2018 yılında 43 kadın öldürüldü. Hollanda İstatistik Kurumu'na göre, bu cinayetlerin büyük bölümü, kadınların eşleri ya da eski eşleri tarafından işlendi. Kadınların genellikle kendi evinde bıçaklanarak ya da boğularak öldürüldüğü belirlendi.

Resmi verilere göre, kadın cinayetlerinin büyük bölümünde öldürülen kadınların ve faillerinin "Batılı olmayan göçmen geçmişi" ön plana çıkıyor. (BBC Türkçe)

Öne Çıkanlar