Anadolu Ajansı HDP'nin adaylarını hedef gösterdi

Anadolu Ajansı HDP'nin adaylarını hedef gösterdi
Haklarında soruşturma yürütülen ya da açılmış dava bulunan adaylar için grafik hazırlayan ajansın geçtiği 'haberde' 25 aday yer alıyor.

ARTI GERÇEK-  Anadolu Ajansı (AA) HDP’nin yerel seçimlerde belediye başkanlıkları için aday gösterdiği isimleri hedef alan bir "haber" yayınladı. Haklarında soruşturma yürütülen ya da açılmış dava bulunan adaylar için grafik hazırlayan ajans geçtiği "haberde"; "HDP, 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri için birçok il ve ilçede terör suçlarından mahkemelik isimleri aday gösterdi" ifadelerine yer verdi.

Ajansın grafik şeklinde hazırladığı listede İstanbul, Kars, Bingöl ve Ankara'da aday gösterilen milletvekilleri de yer aldı. 

Anadolu Ajansı'nın "HDP, terör suçlarından mahkemelik isimlerle seçime giriyor" başlığı ile verilen "haberde" şöyke denildi: "Türkiye'nin gündemindeki 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne katılacak HDP'li belediye başkan adayları arasında, "terör" suçlaması kapsamında haklarında soruşturma yürütülen, dava açılan veya fezleke hazırlanan 25 isim yer alıyor. HDP, 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri için birçok il ve ilçede terör suçlarından mahkemelik isimleri aday gösterdi."

Öne Çıkanlar