Anastasiadis, Merkel'den Erdoğan’a sondaj çalışmalarını bitirme çağrısını iletmesini istedi

Anastasiadis, Merkel'den Erdoğan’a sondaj çalışmalarını bitirme çağrısını iletmesini istedi
Merkel'in mesajı iletme sözünü verdiği, ayrıca Erdoğan’a AB’nin pozisyonunu anlatacağını söylediği belirtildi.

Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, Almanya Başbakanı Angela Merkel’den yarın gerçekleştireceği Türkiye ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a, Kıbrıs münhasır ekonomik bölgesindeki sondaj çalışmalarına son verilmesi" çağrısını içeren mesajı iletmesini istedi.

Kıbrıs Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, halihazırda Holokost Kurbanlarını Anma Günü anma törenleri için Kudüs’te bulunan Anastasiadis ve Merkel arasında telefon görüşmesi gerçekleşti.

Edinilen bilgiye göre Anastasiadis, Merkel’den, yarın gerçekleştireceği Türkiye ziyareti sırasında Erdoğan’a mesajını iletmesini istedi. Mesajda, "Türkiye’nin Kıbrıs münhasır ekonomik bölgesindeki yasadışı eylemlerine derhal son verilmesi" ve Avrupa Birliği’nin ilgili karar ve sonuçlarına uyulması gerektiği ifade edildi.

Anastasiadis’in ayrıca "Kıbrıs sorununun çözümüne yol açacak tehditsiz diyaloğu canlandırmaya kararlı ve hazır" olduğunu teyit ettiği bildirildi.

Açıklamada, Almanya liderinin mesajı iletme sözünü verdiği, ayrıca Erdoğan’a AB’nin bu konuyla ilgili pozisyonunu anlatacağını da söylediği belirtildi. Merkel, Türkiye’deki görüşmenin sonuçlarıyla ilgili Anastasiadis’i bilgilendireceğini vaat etti. (Kaynak: Sputnik) 

Öne Çıkanlar