Ankara Barosu avukat atamasını durdurdu

Ankara Barosu avukat atamasını durdurdu
Ankara Barosu, avukat Fadime Eymir’in bir polis tarafından darp edilmesi nedeniyle Kaçakçılık ve Organize Suçlar Büro Amirliği bünyesindeki vakalara avukat atamamaya karar verdi.

Avukat Fadime Eymir'in Ankara Adliyesi’nde bir polis tarafından darp edilmesi üzerine, Ankara Barosu, Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlar Büro Amirliği bünyesinde herhangi bir avukat ataması yapılmamasına karar verdi. 

Ankara Barosu, bir dosyaya resmi talep üzerine müdafii olarak avukat Fadime Eymir’i görevlendirdi. Soruşturma dosyası şüphelisinin nöbetçi sorgu hakimliğine sevk edilmesi üzerine, 9. Kasım'da Ankara 1.Sulh Ceza Hakimliği duruşma salonu önüne gelen görevli avukat Fadime Eymir, dosyayı soruşturma mercileri adına takip etmekte olan Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Büro Amirliği'nde görev yaptığı bilinen bir polis tarafından önce sözlü hakarete uğradı, ardından ise darp edildi.

SALDIRIYA UĞRAYAN AVUKAT YARALANDI

Olayda Eymir’in elbisesi parçalanırken, kendisi de yaralandı. Olayla ilgili Eymir tarafından Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na aynı gün suç duyurusunda bulunuldu. Avukat Hakları Merkezi üyesi avukat Büşra Pamukçu ile Ankara Barosu Yönetim kurulu üyeleri avukat Burcu Mine Gargın ve avukat Güzin Tanyeri de darp edilen meslektaşlarının Adli Tıp’tan rapor alma ve savcılık şikayeti esnasında yanında bulundu.

BİR AVUKAT DAHA DARP EDİLDİ

Saldırıyı, görevlendirildiği dosya sorgu zaptına geçirmek isteyen Eymir'in, bu talebinin sorgu hakimi tarafından reddedilmesi üzerine sorgu hakimiyle bu konu hakkında görüşmek için duruşma salonuna girmek isteyen Avukat Hakları Merkezi üyesi Büşra Pamukçu da, mübaşir ve bir görevli tarafından yaka paça duruşma salonundan dışarıya çıkarıldı. Bu esnada üzerine kapatılan kapının koluna çarpması sonucu yaralanan Pamukçu da konuyla ilgili şikayetçi oldu.

POLİSİN KİMLİK BİLGİLERİ VERİLMEDİ

Ankara Barosu da Kaçakçılık ve Organize Suçlar Büro Amirliği’nden saldırgan polisin kimliğinin paylaşılmasını talep etti. Bu talebe henüz yanıt verilmedi. Bunun üzerine Ankara Barosu Yönetim Kurulu tarafından, avukatların adliyede darp edilmesi nedeniyle şüphelilerin kimlik bilgilerinin soruşturma dosyası ve baroyla paylaşılarak, etkin idari ve cezai soruşturma yürütüleceği hususunda avukat kamuoyu tatmin edilene kadar Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği ile Kaçakçılık ve Organize Suçlar Büro Amirliği'nden gelecek talepler için 19 Kasım’dan itibaren CMK kapsamında atamaların durdurulmasına karar verdi. (Kaynak: İleri Haber)

 

Öne Çıkanlar