Ankara Büyükşehir'den ilk istifa

Ankara Büyükşehir'den ilk istifa
'İYİ Partili Faruk Köylüoğlu, danışmanlığa İYİ Partilileri getirmek istedi. Yavaş'ın itirazı üzerine istifa etti.'

Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki BELPLAS şirketinin yönetim kurulu üyeliğine getirilen İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Faruk Köylüoğlu, danışman olarak göreve İYİ Parti eski yöneticilerini getirmek istedi. Köylüoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın görevlendirmeye itiraz etmesi üzerine istifa etti.

Faruk Köylüoğlu, belediyenin yol çizgilerini üreten ve ilaçlama işlerini yapan BELPLAS şirketinin Yönetim Kurul Başkanı yapılmıştı.

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre; göreve başlayan Faruk Köylüoğlu, seçimlerde Mansur Yavaş için çalışan İYİ Parti eski il yöneticilerinden Nafiz Atak, Nadir Çetinkaya, Evrim Kızıldemir’in de aralarında bulunduğu kişileri danışman olarak görevlendirmek istedi. Bu görevlendirmeyi Mansur Yavaş kabul etmeyince Faruk Köylüoğlu da yönetim kurulu başkanlığı görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Köylüoğlu’nun istifadan vazgeçirmek için çabalar devam ederken göreve alınan kişiler konusunda zaman zaman CHP ve İYİ Partililer arasında sorun yaşandığı ve bunun aşılması için parti yöneticilerinin de devreye girdiği öğrenildi. (Kaynak: Sözcü) 

Öne Çıkanlar