Ankara Katliamı'nı protesto eden Keskin ve Aslan hakkında zorla getirme kararı

Ankara Katliamı'nı protesto eden Keskin ve Aslan hakkında zorla getirme kararı
Ankara Katliamı'nı protesto ettikleri için haklarında dava açılan avukatların görülen duruşmasında Eren Keskin ve Oya Aslan'ın zorla getirilmesine karar verilerek duruşma ertelendi.

10 Ekim Ankara Katliamını Çağlayan Adliyesi’nde protesto ettikleri için haklarında "örgüt propagandası yapmak" ve "Cumhurbaşkanı’na hakaret etmek" iddiasıyla dava açılan Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) ve Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi avukatların 14'üncü duruşması Çağlayan'da bulunan İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya getirilmesi beklenilen ve başka bir dosyadan tutuklu bulunan ÇHD üyesi avukat Aycan Çiçek ring aracında gelmeyi reddederek duruşmaya katılmadı. 
 
KARARDAN DÖNÜLMESİ TALEP EDİLDİ 
 
Duruşmada söz alan Can Atalay müdafi avukat Evren İşler, daha önce verdikleri dilekçeyi tekrar ettiklerini söyleyerek, "İstanbul 36’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nin 2017/300 esas sayılı dosyası ile mahkemeniz dosyası arasında hukuki ve fiili irtibat yoktur. Şöyle ki iddianamelere konu eylemlerin tarih ve yerleri farklıdır. Eylemlerin amaçları da farklıdır. Eylemlerin temelini oluşturan hak ihlalleri de farklıdır. Biz bu konuda birleştirme için verdiğiniz muvaffaktan dönülmesini talep ediyoruz" dedi.
 
Ardından söz alan tüm sanıkların müdafiliklerini yapan avukat İbrahim Ergül de birleştirmeye muvafakat kararının yanlış olduğunu söyleyerek, "Meslektaşımızın beyanlarına katılıyoruz. Tüm sanıklar da ortak değildir. Bu nedenle bu karardan dönülmesini talep ediyoruz" diye konuştu.
 
DURUŞMA ERTELENDİ

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, avukatlar Eren Keskin ve Oya Aslan'ın sonraki duruşmaya zorla getirilmesine karar verdi. Başka bir dosyadan tutuklu olan avukat Aycan Çiçek’in ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile hazır edilmesi için yazı yazılmasına karar veren mahkeme duruşmayı 14 Ocak 2020’ye erteledi. (MA)

Öne Çıkanlar