Ankara Valiliği'nden ekoloji mitingine yasak

Ankara Valiliği'nden ekoloji mitingine yasak
Ekoloji Birliği’nin yarın Ankara’da düzenlemek istediği 'İklim Krizine ve Ekolojik Yıkıma Dur Diyoruz' mitingi valilik tarafından yasaklandı.

Ekoloji Birliği’nin yarın Ankara Tandoğan Meydanı’nda yapmak istediği "İklim Krizine ve Ekolojik Yıkıma Dur Diyoruz" mitingi valilik tarafından yasaklandı. Bugün düzenleme kuruluna yapılan yazılı tebligatta, "26 Ekim 2019 Cumartesi günü 12.00-17.00 saatleri arasından Atatürk Kültür Merkezi yanında toplanılarak, Anadolu Meydanı’na kadar yürümek suretiyle burada yapılacak açık hava toplantısı 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11’inci, 29111 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunun 17’inci maddesi hükümlerince uygun görülmemiştir" denildi.

EKOLOJİ BİRLİĞİ: DEMOKRASİ AYIBIDIR

Ekoloji Birliği tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada valiliğinin kararı kınanarak, "Yaşamı savunma mücadelemize getirilen bu anti demokratik yasaklama kararını protesto ediyoruz! Mitingden bir gün öncesine kadar bu kararın açıklanmaması ayrı bir demokrasi ayıbıdır! Yasaklar yaşamı savunma mücadelemize engel olamayacaktır. İklim Krizine, ekolojik yıkıma, talana, ve soyguna daha gür sesle DUR demeye devam edeceğiz" diye belirtildi.

Ekoloji Birliği, valilik yasağı nedeniyle yarın Tüm- Bel Sen Genel Merkezi’nde saat 13.00’de basın toplantısı yapılacağını duyurdu. (MA)

Öne Çıkanlar