Annesi tutuklanan engelli İsmail Kısa için alınan bakıcı maaşı da kesildi

Annesi tutuklanan engelli İsmail Kısa için alınan bakıcı maaşı da kesildi
Elbistan’da 'Örgüte yardım etmek' iddiası ile tutuklanan Elif Kısa'nın engelliği oğlu İsmail Kısa için aldığı bakıcı maaşı kesildi.

Maraş’ın Elbistan ilçesinde 3 Aralık'ta gözaltına alınan Elif ve Ali Kısa çifti, "örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" iddiası ile tutuklanmış, çiftin bakıma muhtaç ağır engelli İsmail (44) ile işitme ve konuşma engelli Ahmet Kısa (41) isimli çocukları, yalnız kalmıştı. Daha sonra Ali Kısa serbest bırakılırken 70 yaşındaki Elif Kısa tutuklanarak Elbistan E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderilmişti.

48 gündür tutuklu bulunan Elif Kısa’nın yüzde 100 engelli oğlu İsmail Kısa için Aile Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığı tarafından kendisine verilen 1.380 liralık bakıcı maaşı kesildi. 4 yıl önce de yüzde 100 engelli İsmail Kısa'nın engelli maaşı kesilmişti.

Baba Ali Kısa konuya ilişkin bilgilendirmeyi sosyal medya hesabından paylaştı.

Baba Kısa şu paylaşımında "Oğlum İsmail’in maaşını kestiler. Oğlum ağır engelli bir insandır. Ben yaşadığım müddetçe İsmailime bundan sonra daha da iyi bakacağım. Kafam rahat. Her şey para değil. Bizler halk olarak birbirimize değer verelim. Saygı ve sevgilerle Elbistan’dan Ali Kısa" ifadelerini kullandı. (MA) 

Öne Çıkanlar