AOÇ ihalesi ertelendi: Ankaralılar erteleme değil iptal istiyor

AOÇ ihalesi ertelendi: Ankaralılar erteleme değil iptal istiyor
Atatürk Orman Çiftliği arazisinin satışına ilişkin ihaleyi protesto eden Ankara’daki sivil toplum kuruluşları, ihalenin iptal edilmesini istedi.

ARTI GERÇEK - TOKİ'nin elinde bulunan Atatürk Orman Çiftliği arazisinin açık artırma yöntemiyle satışa sunulduğu ihale ertelendi.

Çukurambar'da bulunan ve Tıp Fakültesi yapılması için Gazi Üniversitesi'ne devredilen 48 bin 354 metrekare büyüklüğündeki iki arsa, TOKİ'ye devredilmişti.

TOKİ de söz konusu arazileri satışa çıkardı. Ticaret ve konut alanı olarak satılmak istenen arazilerin açık artırma yöntemiyle ihalesi bugün yapıldı. Bilkent'teki TOKİ Başkanlığı'nda gerçekleştirilen ihale, yeterli katılım olmadığı için ertelendi. Yeni ihale tarihi açıklanmadı.

İHALE KANUNSUZ, İPTAL EDİLMELİ

Çok sayıda oda, sendika, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu, ihale öncesi TOKİ Başkanlığı binası önüne giderek, ihalenin iptal edilmesini istedi.

İhale saati ile eş zamanlı olarak basın açıklaması yapıldı. TOKİ binası çevresindeki polis yoğunluğu dikkat çekerken, özel güvenlik görevlileri de girişi de kapattı. Polis amiri, eylemci gruba ihaleye katılamayacaklarını bildirdi.

AOÇ ARAZİLERİNİN YARISI YA SATILDI YA KİRALANDI

Kurumlar adına açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, 55 bin hektar olan Atatürk Orman Çiftliği toprak bütünlüğünün neredeyse yarısını devirlerle, tahsislerle ve kiralamalarla kaybettiğini söyledi.

5659 Sayılı Atatürk Orman Çiftliği Kanunu'na göre, bu arazide konut ve ticaret yapılamayacağının altını çizen Candan, TOKİ'nin bugün yaptığı ihalenin kanunsuz olduğuna işaret etti.

Candan, "Atatürk'ün şartlı bağışla halkına emanet ettiği vasiyeti ile AOÇ arazilerini satışa çıkarmak hukuksuzdur, vasiyete ihanettir. İhanetin ihalesi olmaz, Atatürk Orman Çiftliği alanları satılamaz" dedi. Candan, ihalenin iptal edilmesini amacı dışında kullanılan AOÇ arazilerinin AOÇ'a devrilmesini istedi.

'ERTELEME DEĞİL İPTAL İSTİYORUZ'

Açıklama yapıldığı sırada ihalenin ertelendiği haberi geldi. Haber alkışlarla karşılanırken, Tezcan Karakuş Candan erteleme değil ihalenin iptalini istediklerini yineledi. Candan, sonraki ihale gününde de burada olacaklarını duyururken, ihaleye girecek olan firmalara "Orada ne ticaret ne de konut yapamazsınız, suça ortak olmayın" diye seslendi.

Açıklamanın ardından TOKİ Başkanlığı önüne bırakılan 'AOÇ bizimdir, ihanetin ihalesi olmaz' yazılı döviz güvenlik görevlileri tarafından kaldırıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar