Arda Turan: Tabanca kendiliğinden ateş aldı

Arda Turan: Tabanca kendiliğinden ateş aldı
Futbolcu Arda Turan yaşadığı kavganın ardından polise ifade verdi. Şarkıcı Berkay'ın avukatı Ayşegül Mermer, Turan'ın üzerindeki silahı birkaç el ateşlediğini söyledi.

Futbol takımı Medipol Başakşehir oyuncusu Arda Turan'ın şarkıcı Berkay Şahin'la kavgasının ardından savcılığın talimatıyla Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne telefonla çağrılarak ifadesine başvuruldu. Arda Turan burada yaklaşık 3 saat ifade verdikten sonra açıklama yapmadan emniyetten ayrıldı.

Arda Turan'ın, şarkıcı Berkay Şahin'le kavga ettikten sonra Berkay Şahin'ın gittiği hastanede tabancayla ateş ettiği öne sürülüyor. İddiaya göre ikili, Check-up servisi önünde tekrar tartıştıkları sırada Arda Turan'ın silahı ateş aldı.

Konuyla ilgili Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı. Turan ifade vermek üzere Asayiş Büro Amirliği'ne geldi. Turan, 3 saat ifade verdikten sonra aracıyla geldiği emniyetten ayrıldı.

AVUKAT: SİLAHINI ATEŞLEDİ

Basın mensuplarına açıklama yapan Berkay’ın avukatı Ayşegül Mermer, müvekkilinin açıklamalarının geçerli olduğunu söyledi. Mermer, Arda Turan’ın Berkay’ın tedavi olduğu hastanede üzerindeki silahı birkaç el ateşlediğini ve konunun adli makamlara intikal ettiğini ifade etti.

Berkay’ın eşi Özlem Ada Şahin, Arda Turan tarafından taciz edildiğini söylemişti. Şahin, bunun üzerine tartışma çıktığını ve Turan’ın Berkay’a vurduğunu belirtmişti. Şahin, "Sakin bir şekilde, ‘Özlem’i göndereyim konuşacağız erkek erkeğe’ dedikten sonra Arda yumruk attı. Berkay’ı kanlar içinde çıkarttılar oradan" demişti.

"TANIMADIĞIM BİRİNİN EVLİ OLDUĞUNU DA BİLEMEM"

Arda Turan'ın ifadesinde, "Ben Burak Yılmaz'la konuşurken bir anda Berkay beni çekmeye başladı. Ne olduğunu anlamadım, o an vurdum. Daha sonra öğrendim ki, eşine laf söylemişim. Birincisi ben tanımam. Tanımadığım birinin evli olduğunu da bilemem. Ayrıca eşi 'Arda tuvalete giderken bana dokundu' demiş. Güvenlik kameralarında da belli ki, ben hiç tuvalete gitmedim." dediği belirtildi. 

"BELİME TEKRAR TABANCAYI KOYARKEN ATEŞ ALDI"

Hastaneden gerçekleşen olaylara ilişkin ise Arda Turan'ın, "Ben peşinden hastaneye gittim. Berkay'a, eşine hiçbir şey söylemediğimi söyleyip, 'Buna nasıl inanırsın' dedim. Hatta, o da bana 'Kaptan ben sana inanıyorum' dedi. Belimde olan tabancayı çıkardım orada bulunan masaya koydum, 'İnanmıyorsan beni vur' dedim. Burnu kırık olduğu için ona, 'Ben buradayım eğer taciz olduğunu düşünüyorsan al silah burada, ben senden şikâyetçi de olmayacağım, ne yaparsan yap" dedim. Sonra belime tekrar tabancayı koyarken ateş aldı" dediği öğrenildi.

"ELİNDE SİLAH VARDI"

Fanatik gazetesi ise olayla ilgili polis tutanağını yayımladı. Tutanakta, çalışanların zeminde ve fotokopi cihazında isabet ile mermi çekirdeği bulduğu, ancak polise haber verilmediği belirtildi.

Kamera kayıtlarında Arda Turan’ın elinde silah olduğunun görüldüğü aktarılan tutanakta, "Silahın ateş alma anı kamerada tespit edilememiş, olayın gerçekleştiği zeminde yerde bir isabet, fotokopi makinesinde bir adet, ayrıca bir adet mermi çekirdeği olay yeri inceleme ekibi tarafından muhafaza altına alınmıştır" ifadelerine yer verildi.

Tutanağa göre, Beşiktaş Cumhuriyet Savcısı Utku Kibritçioğlu, "Arda Turan’ın yakalanması, tabancanın bulunması için çalışma yapılmasını, Berkay Şahin’in müşteki eşi Özlem Şahin’in ve Murat Dalkılıç’ın bilgi sahibi olarak ifadelerinin alınması" talimatlarını verdi.

Savcı Kibritçioğlu, hastanenin özel güvenlik amiri Harun Aktay hakkında da "suç bildirmemekten ayrı bir tahikat evrakı hazırlanmasına" karar verdi. (DHA) 

İLGİLİ HABER: 'ARDA TURAN HASTANEDE ATEŞ AÇTI'

Öne Çıkanlar