Arınç'tan 'Ahmet Türk' açıklamasını eleştirenlere yanıt

Arınç'tan 'Ahmet Türk' açıklamasını eleştirenlere yanıt
'Boş şeylerle uğraşanlara cevaplar vermek benim işim değil. Ben dolu konuşurum, bilerek konuşurum, fikirle konuşurum, siyasetle konuşurum, başkaları gürültü yapabilirler.'

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Bülent Arınç, görevden uzaklaştırılarak yerine kayyım atanan Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk ile ilgili sarfettiği "Ben sadece Ahmet Türk'ü tanıyorum ve ona saygı duyuyorum. Ahmet Türk'ün benim üzerimdeki hakkı şudur. Bu kişinin terörle alakası yoktur. Barış olsun isteyen biridir" sözlerine AKP içinden ve dışından gelen tepkilere ilişkin konuştu. Arınç, "Ben bu konuşmamı YİK üyesi sıfatıyla yapmadım. YİK'i bağlayan bir konuşma değildir" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın, konuyla ilgili, "Sayın Arınç tecrübeli bir siyasetçidir. Büyüğümüzdür. Yaptığı bu açıklamalar şahsi fikirleridir. Cumhurbaşkanlığını bağlamaz" sözlerini destekleyen Arınç, "İbrahim Kalın da bunu çok güzel ifade etmiş, kendisine teşekkür ediyorum. Bu konuşmam benim YİK üyesi olarak yaptığım veya YİK'i bağlayan bir konuşma değildir. Bunun tekrar belirtilmiş olmasına da sevindim" sözlerini kaydetti.

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan da, Arınç'ın, sözlerine 'Hadi oradan' diyerek cevap vermişti.

Turan şu ifadeleri kullanmıştı:

"Dün çıkmış bir ağabeyimiz, yok Ahmet Türk’ün terörle ilgisi yokmuş. Hadi oradan yahu. Hiçbir adam ezbere gerekçelerle, uyduruk gerekçelerle görevden alınmaz. Hiç kimse bana Ahmet Türk terörle iltisaklı değil demesin."

Tarafsız Haber Ajansı'ndan Mehtap Gökdemir'e konuşan Arınç şunları söyledi:

"Ben zaten konuşmamın başında 'Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi olarak konuşmuyorum, bu yanlış anlamalara sebebiyet verebilir' diye belirttim. Ben sözlerimin başında bunu söylüyorum. İbrahim Kalın da bunu çok güzel ifade etmiş, kendisine teşekkür ediyorum. Bunlar benim kendime has, özgün düşüncelerimdir yoksa Kurul’da oluşturulmuş veya Sayın Cumhurbaşkanımıza arz edilmiş konuşmalar değildir."

Sosyal medya üzerinden gelen tepkilere ilişkin de onuşan Arınç, şu değerlendirmeleri yaptı:

"Boş ver, onlar boş şeyler, onlar boş şeyler. Bana gelen tebrik telefonlarını, bana gelen mesajları bir bilseniz. Hukuka verdiğim ağırlık, siyasete verdiğim, siyaset kurumuna verdiğim ağırlık, AK Parti’yi bu bölünmelerden, parçalanmalardan uzak tutma konusunda yaptığım çabaları herkes takdirle karşılıyor. Onlara gerekirse ben cevap veririm, çok şükür ağzım da laf yapıyor, Twitter'ı da kullanırım ama boş şeylerle uğraşanlara boş cevaplar vermek benim işim değil, ben dolu konuşurum, bilerek konuşurum, fikirle konuşurum, siyasetle konuşurum, başkaları gürültü yapabilirler o benim ilgi alanım için de değil. Ben bu konuşmamı YİK üyesi sıfatıyla yapmadım, bunu da konuşmamın başında ifade ettim."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar