Arınç'tan Cumhur İttifakı ve başkanlık eleştirisi

Arınç'tan Cumhur İttifakı ve başkanlık eleştirisi
‘Bu seçimde ittifak ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi olmasaydı %95 kazanırdık.'

TBMM eski Başkanı ve AKP kurucusu Bülent Arınç, Habertürk televizyonunda katıldığı programda hem seçimleri değerlendirdi hem de kendisine yönelik eleştirilere yanıt verdi.

Kübra Par’ın programına katılan eski TBMM Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile geçmişte bir dargınlık yaşadığını, daha sonra kucaklaşarak hasret giderdiklerini anlattı. 31 Mart seçimlerinde AKP’nin başarısız olmadığını savunan Arınç, ‘Çok mu başarılıyız? Hayır’ diye konuştu.

'ZİLLET İTTİFAKI DİYEMEZSİNİZ'

İttifakıın her partinin hakkı olduğunu belirten Arınç, iktidar ve MHP kanadındaki muhalefete yönelik söylemleri kastederek "Zillet ve illet kelimlelerini kullanamayız, kullanmamalıyız" diyterek eleştirdi.

Arınç'ın konuşmasından başlıklar şöyle:

ARINÇ: GÖRECELİ OLARAK ‘BAŞARILI’

"31 Mart’ta il genel meclisi oyları, büyükşehir belediye başkanlığı oylarına baktığınızda alınan oy oranları göreceli olarak AK Parti’nin başarılı olduğunu gösterir. Ama büyükşehirlerden kaybı var.

Bu ittifakın kurulmuş olması öncelikle İstanbul ve Ankara’yı kazanabilmekti. Önemli olan AK Parti başarısız mı? Hayır değil. Çok mu başarılı? Hayır o da değil.

‘BİR İTTİFAK SONUÇ ALDIRMASI LAZIM’

"Her şey İstanbul seçimi üzerinde dönüyor. İstanbul’a sadece büyükşehir belediye başkanı seçmek iddiası değil ki. AK Parti açısından çok önemli. Bir ittifakın sonucunun alınması lazım. Ben 25 yıldır İstanbul’u yönetiyorum. İstanbul neredeyse Türkiye’nin beşte biri. İstanbul’u kazanan şunu kazanır, kaybederse bunu kaybeder deniyor. Bu sözler boş sözler değil. AK Parti’nin alması lazım. CHP de almak istiyor."

‘BAŞKANLIK VE CUMHUR İTTİFAKI OLMASAYDI %95 KAZANIRDIK’

"Bu seçimde bir ittifak olmasa Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi olmasaydı, AK Parti kendi adaylarıyla gitseydi yüzde 95 kazanırdık. Ama şimdi bu sistemin içinde var olmaya çalışıyoruz. Cumhurbaşkanlığı Sistemini tartışmak için henüz erken. Birtakım uygulamaları görmek gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın olmazsa olmazı bu sistem. Henüz bir sene geçti. Eleştiriyi erken buluyorum."

Öne Çıkanlar