TV 10 yöneticileri Büyükşahin ve Güleç tutuklandı

TV 10 yöneticileri Büyükşahin ve Güleç tutuklandı
TV10 Yönetim Kurulu Başkanı ve Artı Gerçek yazarı Büyükşahin ile TV10 Yayın Kurulu Üyesi Veli Haydar Güleç'in de aralarında bulunduğu 15 kişi tutuklandı. Gerekçe sosyal medya paylaşımları.

HABER MERKEZİ- İstanbul merkezli 7 ilde, BDP siyaset akademilerine yönelik 2014 yılında başlatıldığı iddia edilen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 44 kişiden 15'i "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutuklandı. 

Tutuklananlar arasında TV10 Yönetim Kurulu Başkanı ve Artı Gerçek yazarı Veli Büyükşahin ile TV10 Yayın Kurulu Üyesi Veli Haydar Güleç de bulunuyor. 

2011-2013 tarihleri arasındaki faaliyetlerine ilişkin BDP siyaset akademilerine yönelik 2014 yılında başlatıldığı iddia edilen soruşturma kapsamında 10 Ocak'ta gözaltına alınan 44 kişi, dün sabah Çağlayan Adliyesi'ne sevk edildi.

Savcılığa çıkarılan 44 kişiden 12'si adli kontrol talebiyle, 32'si ise tutuklanma talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Özgürlükçü Hukukçular Platformu (ÖHP) üyesi avukatların hazır bulunduğu hakimlik sorgusu ardından Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan TV10 Yönetim Kurulu Başkanı Veli Büyükşahin ile birlikte Cemil Demirbaş, Yavuz Akar, M. Ali Altın, Binali Palandöken, Cihan Dağdelen, Halis Kandelci, Cemşit Atabay, Erkin Oruç, Basri Aslan, Adnen Kaçmaz, Mehmet Akar, Edip Karçik, Veli Haydar Güleç ve Selahattin Yılmaz "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutuklandı. Diğer kişiler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

BARIŞ KONUŞMASI SUÇ SAYILDI

Büyükşahin ve Güleç’in avukatı Seyit Demir, Veli Haydar Güleç’in facebookta "velihaydar62" ismiyle kendi adıyla açtığı hesabını mahkemenin "rumuz" olarak kabul ettiğini söyledi. Demir, Veli Büyükşahin’in seçim konuşmasında sarfettiği  "barış gelmelidir, silahları bırakma zamadır" sözlerinin de "örgüt üyeliği" suçlamasına gerekçe yapıldığını vurguladı.

SEYİT DEMİR: TUTUKLAMA KARARI SİYASİ

Avukat Demir, iddianamenin yersiz gerekçelerle hazırlandığını, 2011-2012 yıllarında "cemaatçi" polislerin hazırladığı tapeler üzerinden suçlama yapıldığını belirterek, "Karar siyasi. Mevcut tutuklama hukuki gerekçelere dayanmıyor" dedi.

TUTUKLANMAYA İTİRAZ EDECEKLER

Seyit Demir, Büyükşahin ve Güleç’in tutuklanmasına itiraz edeceklerini söyledi.


İLGİLİ HABER: TV 10 ÇALIŞANLARINDAN TUTUKLAMAYA TEPKİ

 

 

 

 

 

 

 

TV 10 yöneticilerinin tutuklanması üzerine, TV 10 Çalışanları herkesi Köln'ün Heumark bölgesinde yapacakları protesto açıklamasına destek vermeye çağırdı.


TV10 ÇALIŞANLARINDAN TUTUKLAMAYA TEPKİ

Bu arada, Tv10 çalışanları da Büyükşahin ve Güleç’in tutuklanmasına tepki gösterdiler. Yapılan kısa açıklamada, "Sabah akşam nerede olduğu, ne yaptığı ayan beyan ortada olan tüm yazar çizerin, silahlı örgüt mensubu denilerek üzerine olmayan suç atıp cezaevlerine konmasını kınıyoruz" denildi.

ALEVİ ÖRGÜTLERİ TEPKİ GÖSTERDİ

Alevi kurumları, Cumartesi günü Galatasaray Meydanı’nda yaptıkları eylemde, gözaltına alınanların serbest bırakılmasını istemişti. 

Gözaltına alınanlar arasında Barış Akademisyeni Veysi Altındaş, "Kadınların Barış Mücadelesinde Dünya Deneyimleri" kitabının araştırmacılarından Güneş Daşlı da bulunuyordu. 

TV10, çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılmıştı. (PİRHA/MA)

Öne Çıkanlar