Artı Gerçek muhabirleri Metin Göktepe ödüllerini aldı

Artı Gerçek muhabirleri Metin Göktepe ödüllerini aldı
Ödül alan muhabirimiz Rıfat Doğan, Metin Göktepe'nin annesi ve aynı zamanda Cumartesi Annelerinden olan Fadime Göktepe ile bir araya geldi.

8 Ocak 1996'da polis şiddetiyle öldürülen Evrensel Gazetesi muhabiri Metin Göktepe adına verilen Gazetecilik Ödülleri sahiplerini buldu.

Fotoğraf Ödülü, "Cumartesi Anneleri ve Gazeteciler’ başlıklı fotoğrafı ile muhabirimiz Rıfat Doğan’ın oldu. Artı TV’den Fatma Yörür ve Özgür Söylemez de 'Mega proje 3. havalimanında çalışma koşulları nedeniyle isyan ederek iş bırakan işçilerle, şantiyede görüşerek yaptıkları haberle jüri özel ödülünün sahibi oldu

Rıfat Doğan'a ödül getiren "Cumartesi Anneleri ve Gazeteciler' isimli fotoğraf.


Doğan ödülünü Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto’nun elinden aldı. Rıfat Doğan, "Keşke bugün Metin Göktepe ile beraber çalışma fırsatım olsaydı. Ama o gerçeğin peşinden koşarken öldürüldü" diyerek ödülü gerçeğin peşinden koşarken katledilen ve cezaevinde olan meslektaşlarına adadı.

Muhabirimiz Rıfat Doğan daha sonra Metin Göktepe'nin annesi ve aynı zamanda Cumartesi Annelerinden olan Fadime Göktepe ile bir araya geldi. 

3. havalimanı inşaatındaki çalışma koşulları nedeniyle isyan ederek iş bırakan işçilerle şantiyede görüşerek yaptıkları haberle jüri özel ödülüne layık görülen Artı TV’den Fatma Yörür ve Özgür Söylemez’e ödüllerini Doç. Dr. Ceren Sözeri verdi. Sözeri, Söylemez ve Yörür’ün 3. Havalimanı eylemlerini takip eden ilk gazeteciler olduğunu belirtti.

Özgür Söylemez, "İnşaat işçilerinin yanına gittiğimizde alana girmemiz için bize yardım ettiler, öncelikle ben onlara teşekkür ederim. Habercilik bir ekip işi ben Artı TV ailesine teşekkür ediyorum" dedi.

Fatma Yörür de "Metin Göktepe gazetecilik yaparken öldürüldü. Pek çok gazeteci de aynı şekilde. Ama insanlar gazetecilik yapmaktan vazgeçmedi" diyerek ödülü bütün meslektaşları adına aldığını belirtti. Özgür Söylemez de haberi yaparken kendilerine yardımcı olan herkese teşekkür etti.

    

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar