Artı Gerçek ve Artı TV'ye ödül

Artı Gerçek ve Artı TV'ye ödül
Artı TV muhabiri Fatma Yörür ve kameramanı Özgür Söylemez ile Artı Gerçek muhabiri Rıfat Doğan’ın haber, görüntü ve fotoğrafı Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri’nde ödüle layık görüldü.

Haber takip ederken gözaltına alınıp dövülerek öldürülen Evrensel Gazetesi muhabiri Metin Göktepe ve görevi başında yitirilen gazetecilerin anılarını yaşatmak, genç gazetecileri, gerçekleri esas alan habercilik konusunda özendirmek amacıyla ilki 1998 yılında verilen Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri’nin kazananlar belli oldu.

YAZILI HABER: ZİNDAŞTİ BOMBASI

Bu 22’ncisi düzenlenen yarışmada Yazılı Haber Ödülü’nü, Cumhuriyet gazetesinde 5 Mart 2019 günü manşetten yayımlanan ‘Zindaşti bombası’ haberiyle Zehra Özdilek kazandı. Haberde, eski AKP Milletvekili Burhan Kuzu ile İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti’nin birlikte yemek yerken çekilmiş fotoğrafına yer veriliyor.

GÖRÜNTÜLÜ HABER: CUMARTESİ ANNELERİ HABERİ

Yarışmada Görüntülü Haber Ödülü’nü ise Sevgi Şahin ve Mustafa Soybaş’ın Fox TV’de yayımlanan ve Cumartesi Anneleri’nin 700. haftasında düzenlenen eylem sırasındaki polis müdahalesini konu alan haberi kazandı.

FOTOĞRAF ÖDÜLÜ ARTI GERÇEK'E

Yarışmanın fotoğraf kategorisindeki ödülü ise Artı Gerçek internet sitesine verildi. Artı Gerçek muhabiri Rıfat Doğan’ın, ‘Cumartesi anneleri ve gazeteciler’ başlıklı fotoğrafı ise fotoğraf ödülüne layık görüldü.

ARTI TV MUHABİRLERİNE JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ

Bu yılki yarışmada yazılı ve görüntülü haber ile fotoğraf ve yerel gazetecilik ödüllerine ek olarak, iki jüri özel ödülü verilmesi kararlaştırıldı. Artı TV’den Fatma Yörür ve kameraman Özgür Söylemez, İstanbul Havalimanında çalışma koşulları nedeniyle iş bırakan işçilerle, şantiyede görüşerek yaptıkları haberle, Jüri Özel Ödülü’nü kazandı.



BİR DİĞER JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ 'BABA-KIZI BİRBİRİNE DÜŞÜRDÜLER' HABERİNE

‘Cumhurbaşkanına hakaret’ davalarını ele alan Uğur Şahin’in Birgün gazetesinde manşetten yayınlanan ‘Baba-kızı birbirine düşürdüler’ başlıklı haberi de Jüri Özel Ödülü kazandı. Haberde, babanın kızından, kızın da babasından ‘Cumhurbaşkanını hakaret’ suçunu işlediğini öne sürerek şikayetçi olmaları konu ediliyor.

YEREL GAZETECİLİK: RİZE NABIZ

Yerel Gazetecilik Ödülü’nün bu yılki sahibi ise ‘Princess casinoda öldürülen Özbek kadının 1 Lira değeri yok mu?’ başlıklı haberiyle Rize Nabız Gazetesi’nden Gençağa Karafazlı oldu.

ÖDÜL JÜRİSİ

Bu yılki yarışmada kazananları şu isimlerden oluşan jüri belirledi: Celal Başlangıç, Elif Yılmaz, Faruk Bildirici, Fatih Polat, Gökçer Tahincioğlu, Mehveş Evin, Nazım Alpman, Semra Kardeşoğlu.

Kazananlara ödülleri Metin Göktepe’nin doğum günü olan 10 Nisan 2019 tarihinde düzenlenecek törenle verilecek. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar