Asker uğurlamasında havai fişekler bomba gibi patladı

Asker uğurlamasında havai fişekler bomba gibi patladı
İstanbul'da kardeşini askere gönderirken patlatmaya çalıştığı havai fişekler elinde patlayan Gürkan Altay'ın kulak zarı patladı. Altay, 'ben yaptım arkadaşlar yapmasın' uyarısında bulundu.

İstanbul Eyüpsultan'da bulunan Alibeyköy Cep Otogarı'nda kardeşini askere uğurlayan Gürkan Altay bir grup arkadaşlarıyla birlikte otobüs terminaline geldi.

Bir süre arkadaşlarıyla eğlenen Altay daha sonra yanında getirdiği havai fişek bataryasını elinde tutarak ateşledi.

Peş peşe patlayan havai fişekler bir anda Altay'ın elinde bomba gibi patladı. Ölümden dönen genç patlama sonrası elinden ve kolunun çeşitli yerlerinden yaralanarak en yakın hastaneye kaldırılarak tedavi aldına alındı.

'BEN YAPTIM ARKADAŞLAR YAPMASIN'

Ellinin yandığı ve sol kulak zarının patladığı öğrenilen Gürkan Altay, 'ben yaptım arkadaşlar yapmasın' tavsiyesinde bulundu:

"Geçtiğimiz Salı günün tam buradaydık, kardeşim askere gidiyordu. Havai fişek patlatacaktım bende. Elimde atarken bütün fitiller aynı anda yandı daha sonra bomba gibi patladı. Elim dağıldı, sol kulağım duymuyor. Ben yaptım arkadaşlar yapmasın. Bundan sonra elime havai fişek almam. Gördüğüm yerde iki üç mahalle aşağıya inerim."

HAVAİ FİŞEKLARİN PATLAMA ANI CEP TELEFONU KAMERALARINDA 

Alibeyköy Cep Otogarı'nda meydana gelen olay anı Altay'ın bir arkadaşının cep telefonu tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde kardeşi ile arkadaşları tezahürat yaparken Altay da elinde bulunan havai fişekleri ateşe veriyor. Peş peşe patlayan havai fişekler Altay'ın elinde bir anda bomba gibi patlıyor. Patlama sesiyle birlikte dumanlar yükselirken Altay'ın arkadaşlarının panikleyerek etrafa kaçıştıkları görülüyor. (DHA)

Öne Çıkanlar