Assange'ın babası: Oğlum hapishanede ölebilir

Assange'ın babası: Oğlum hapishanede ölebilir
Assange'ın yönetimindeki Wikileaks, ABD dahil birçok ülkeye dair gizli belgeler yayınlamıştı.

ABD dahil birçok ülkeye ait gizli yazışmaları ifşa eden Wikileaks'in kurucusu ve eski genel yayın yönetmeni Julian Assange'ın babası John Shipton, oğlunun Britanya'da tutulduğu cezaevinde ölebileceğini söyledi.

AFP'nin aktardığına göre Shipton, oğlunu tutulduğu Belmarsh Cezaevi'nde ziyaret ettikten sonra, "Oğlum ABD'nin savaş suçlarını ortaya çıkardığı için dokuz yıl boyunca suçlandıktan sonra hapiste ölebilir. Ben bu acı gerçeği kabullenmeliyim" dedi.

Shipton, "Bu bir babanın yaşadığı amansız hayal kırklığı değil. Bunlar gerçekler" ifadelerini kullandı. 

Assange'ın yönetimindeki Wikileaks, ABD dahil birçok ülkeye dair gizli belgeler yayınlamıştı.

48 yaşındaki Assange, Nisan'da Britanya'daki Ekvador Başkonsolosluğu'ndan çıkarıldıktan sonra gözaltına alınmış ve kefalet şartlarını yerine getirmediği için 50 hafta hapis cezasına çarptırılmıştı. Assange'ın ABD'ye iadesi ile ilgili dava Britanya'da sürüyor. Wikileaks kurucusu iade edilirse ABD'de casusluktan yargılanacak. Assange suçlu bulunursa 175 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

Geçen haftalarda bir Birleşmiş Milletler insan hakları uzmanı Assange'ın hapishanede gördüğü muamelenin hayatını riske attığını söylemişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar