Astaldi’nin konkordato başvurusu kabul edildi

Astaldi’nin konkordato başvurusu kabul edildi
Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün İtalyan ortağı Astaldi'nin alacaklılardan korunma anlaşması başvurusunun mahkeme tarafından kabul edildiği açıklandı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün İtalyan ortağı Astaldi, yaptığı açıklamada, "Roma Mahkemesi şirketin alacaklılardan korunması prosedürünü kabul etti" ifadesine yer verdi.

Açıklamaya göre, mahkeme Astaldi'nin alacaklılarıyla vardığı anlaşmaya dayanan nihai bir borç yapılandırma planını en geç 16 Aralık tarihine kadar sunmasını istedi.

İtalya'nın 10 bin 500'den fazla çalışanı ile önde gelen inşaat şirketlerinden olan Astaldi, likiditesini artırmak ve haziran sonu itibariyle 1.9 milyar euro olan borcunu azaltmak için Türkiye'deki Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde sahip olduğu yüzde 33.3 payını satmayı bekliyordu. Fakat TL'de yaşanan düşüş ve ekonomik gelişmelerin satışı zora soktuğu belirtilmişti.

Ekim ayı başında Çinli China Merchants Group'un İtalyan inşaat şirketi Astaldi'nin Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ndeki yüzde 33 hissesine talip olduğu ve görüşmelerin sürdüğü belirtilirken varlıklara toplam 1 milyar dolar değer biçildiği de kaydedilmişti.

Eylül ortasında 1.30 euro civarında işlem gören Astaldi hisseleri dün de yüzde 5.6 değer kaybederek 0.60 euro seviyesinden kapandı. Şirket böylece bir ay içerisinde piyasa değerinin yarısından fazlasını kaybetti. (EKONOMİ SERVİSİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar