'Ateistler sizi düşünmeye sevk eder, sakın onlarla konuşmayın'

'Ateistler sizi düşünmeye sevk eder, sakın onlarla konuşmayın'
Kadına şiddeti, cinsel saldırıyı öven Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız, bu kez üniversite öğrencilerini, 'Sakın ateistlerle konuşmayın' diye uyardı.

Geçmişte, "kadınları dövün rahatlayın" ve "6 yaşındaki kız çocukları evlenebilir" ve "asansörde halvet" gibi gibi erkek şiddetini ve cinsel saldırıyı meşrulaştıran ifadelerle verdiği fetvalarla bilinen Nurettin Yıldız, hafızlığın ardından Sosyal Doku Vakfı Başkanlığı'na getirilince infial yaratan görüşlerini üniversite üniversite dolaşıp gençlere anlatmaya başladı.

Sakarya Üniversitesi'nde düzenlenen 'Gençler Eğer Huzur İstiyorsanız' başlıklı sohbet etkinliğinde hürriyet'i başı boşluk olarak tanımlayan Yıldız, gençlerin ateistler ve deistlerle oturup tartıştığını gördüğünü belirterek ilginç bir uyarıda bulundu.

'BİR ATEİSTİN SORULARINA DEĞİL CEVAP VERMEK O SORUYU DÜŞÜNMEK BİLE ÖLDÜRÜCÜDÜR'

Ateistleri ve deistleri imana davet etmenim çok büyük bir tehlike olduğunu söyleyen fetvacı Nurettin Yıldız, "Şunu çok iyi bilesiniz genç kardeşlerim, elektriğe yakalanmış birini kurtarmaya çalışan da elektriğe yakalanmış olur. Sizin birikiminiz bir atesitin sorularına değil cevap vermek, o soruyu düşünmek bile sizin için öldürücüdür. Onu kurtarmayı boşverin kendinizi kurtarın. Sakın imanla ilgili tartışma ortamlarına girmeyiniz."

Nurettin Yıldız kendi gibi düşünmeyenleri 'şeytan' olarak tanımladıktan sonra gençlere, "Sizin sabah namazına kalkan, Allahtan korkan imanınız, bize cephede nefer olarak yeter" dedi.

DAHA ÖNCE, AÇIKLAMALARI SORUŞTURMA KONUSU OLUYORDU

Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız daha önce de "Allah vur dediyse vardır bir hikmet" sözleriyle kadınlara kocalarından dayak yedikleri için şükretmeleri tavsiyesinde bulunmuştu. Açıklamasının ardından harekete geçen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Yıldız'ı halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmekle suçlayıp soruşturma başlatmıştı.

(HABER MERKEZİ)

 

Öne Çıkanlar