'Ateşkes anlaşmasına göre hareket edeceğiz'

'Ateşkes anlaşmasına göre hareket edeceğiz'
Özerk Yönetim: Göç etmek zorunda kalan tüm halkların evlerine dönüşü garanti altına alınmıştır. Bu karar, Türk devletinin Suriye’nin diğer toprak parçalarını işgal etmesini engelleyecektir.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, ABD ve Türkiye arasında varılan ateşkes anlaşmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklama şöyle:

"Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi olarak ABD ile Türk devlet yetkilileri arasında varılan ateşkes anlaşmasına göre hareket edeceğimizi belirtiyoruz. QSD savaşçılarının tarihi ve görkemli direnişi olmasaydı, böyle bir karar da alınmayacaktı. Ayrıca dünya devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye dönük işgal saldırılarına karşı Türk devletine uyguladığı baskı da bu kararın alınmasında etkili oldu. Dünya, Türk devletinin saldırılarına karşı aynı tavrı takındı ve tüm dünya yerine DAİŞ terörüne karşı savaşan ve bu direnişte 11 bin şehit veren QSD’nin yanında durdu.

Ancak Türk devleti, ateşkes anlaşmasını ihlal etmektedir. Saldırılar, Serêkaniyê başta olmak üzere halen bazı bölgelerde devam etmekte ve bu saldırılarda siviller şehit düşüyor ve yaralanıyor.

Varılan ateşkes anlaşmasının Girê Spî ve Serêkaniyê arasındaki bölgeleri kapsadığını bir kez daha Suriye halklarına duyuruyoruz.

Bu anlaşmaya göre, işgal saldırıları nedeniyle göç etmek zorunda kalan tüm halkların evlerine dönüşü garanti altına alınmıştır. Bu da, Türk devletinin etnik temizlik ve bölgenin demografik yapısını değiştirme planlarının önüne geçecektir. Ayrıca bu karar, Türk devletinin Suriye’nin diğer toprak parçalarını işgal etmesini engelleyecektir.

Ateşkes anlaşmasının kimi maddelerinin, bu anlaşmadan sorumlu olan ABD ile tartışılması gerekmektedir.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi olarak, Türk devletinin tüm işgal planlarına karşı, şehitlerimizin kutsal kanlarıyla sulanmış toprakların işgalcilerin eline geçmemesi için mücadele eden QSD’ye teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Bu zor günlerde yanımızda olan ve Suriye topraklarına yönelik saldırıları kınayan tüm ülkelere teşekkür ediyoruz.

Kuzey ve Doğu Suriye’deki halkımız hazırlıklı olmalı ve ateşkes kararının tamamen uygulamaya girmesi için QSD’ye destek olmalıdır.

Kuzey ve Doğu Suriye halkları başta olmak üzere tüm Suriye halkları olarak, 5 yıl süren mücadelesi sonucu DAİŞ terörünü sona erdiren, zaferden başka bir şey tanımayan ve Suriye topraklarının korunması için ne gerekiyorsa yapan QSD’ye desteklerimizi beyan ediyoruz." (HABER MERKEZİ) 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar