Avrasya Araştırma'dan seçim anketi: CHP birinci parti

Avrasya Araştırma'dan seçim anketi: CHP birinci parti
Avrasya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi'nin, 1-7 Eylül tarihleri arasında yaptığı anket çalışmasında CHP birinci parti çıktı.

Erken seçim iddiaları gündemdeki yerini korurken Avrasya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi (AKAM) Başkanı Kemal Özkiraz'dan önemli bir açıklama geldi.

AKAM Başkanı Kemal Özkiraz Twitter hesabından paylaştığı mesajda, 1-7 Eylül tarihleri arasında yapılan anket çalışmasının sunucunda CHP'nin birinci parti olarak CHP çıktığını söyledi.

AKAM Başkanı Özkiraz, eski başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın kuracağı parti hesaba katılmadan çıkan sonuca göre CHP'nin birinci parti konumunda olduğunu açıkladı.

 

 

İstanbul seçimlerinde yaşananların çok büyük kırılma meydana getirdiğini ifade eden Özkiraz, "23 Haziran seçimleri bir genel seçim olsaydı aynı tepki tüm yurtta oluşacaktı. Hukuksuzluk algısı AKP'nin her yerde oy kaybetmesine sebep olmuş" dedi.

 

 

CHP'nin ardında AKP, MHP, HDP ve İyi Parti sıralaması oluşacağını savunan AKAM Başkanı Özkiraz, "Babacan'ın kuracağı parti AKP'den 5-6 puan kadar oy alabileceğini, Davutoğlu'nun ise sadece AKP'den 3-4 puan kadar oy alabileceğini belirtti.

 

 

Araştırmanın ayrıntılı sonuçlarını daha sonra açıklayacaklarını belirten Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, 31 Mart seçimleri öncesinde İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nun yüzde 42 Binali Yıldırım'ın yüzde 44 oy alacağını öngörmüştü. 23 Haziran'da ise İmamoğlu için yüzde 53 oy tahmini yapmıştı.

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar