Avrupa Sürgünler Meclisi dergi çıkardı: Sürgün

Avrupa Sürgünler Meclisi dergi çıkardı: Sürgün
Sürgün dergisinin Mayıs 2019 tarihli ilk sayısı yayınlandı.

ASM Medya Grubu konuya ilişkin yaptığı açıklamada dergi çıkarma kararının Avrupa Sürgünler Meclisi'nin 5. kongresinde alındığını ve bu karar doğrultuısunda Sürgün isimli derginin ilk sayısının çıkarıldığını duyurdu. Açıklamada yayının özelliğinin bütün yazıların sürgünlükle ilgili olduğu vurgulanarak derginin aylık periyotlarla çıkarılacağı belirtildi.

Açıklamada şunlara yer verildi:

ASM 5. Kongresi'nde alınan karar gereğince, Yürütme Kurulu'nun önüne koyduğu görevlerden birisi olarak  görülen SÜRGÜN Dergisi'nin  36 sayfa ve 1000 tane basılan bu ilk  sayısında  Doğan Özgüden, Teslim Töre, Nejat Pişmişler, Engin Erkiner, Hasan Aksu, İ. Metin Ayçiçek, Dr. Banu Büyükavcı, Mahmut Özkan, Av. Ahmet Fazlı Taner, Turgay Çelik, İbrahim Atmaca ve Hovsep Hayreni’nin yazıları yer alıyor.

Yayın kurulu İ. Metin Ayçiçek, Engin Erkiner, Mahmut Özkan ve İbrahim Atmaca’dan oluşan derginin şimdilik altı aylık aralıkla çıkması planlanıyor.

Derginin özelliği bütün yazıların sürgünlükle ilgili olmasıdır. Şili ve İran sürgünleriyle ilgili yazıların yanı sıra sürgünlükle ilgili genel yazılar, AKP’nin baskı unsuru olarak kullandığı interpol ile ilgili bilgiler ve interpol kayıtlarının nasıl sildirilebileceği hakkında bir yazı yer alıyor

Avrup'da yaşayan ASM Meclis üyelerine ve sürgünlük çalışmalarına katkı vermek isteyen herkese açık olan SÜRGÜN Dergisi'nin ilk sayısına ulaşmak ve katkı vermek isteyenler, [email protected] e-postasına yazabilirler. (HABER MERKEZİ)

 

Öne Çıkanlar