Avukatı: Leyla Güven muayene olmayı kabul etmiyor

Avukatı: Leyla Güven muayene olmayı kabul etmiyor
Açlık grevinin 75. gününde olan Leyla Güven'in sağlık durumu kritik aşamayı geçti.

75 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven'in sağlık durumu ağırlaşırken dün avukat Gülşen Özbek cezaevine gitti. Özbek, Sağlık Bakanlığı'nın talimatıyla sağlık kontrollerinin arttırıldığını ancak Leyla Güven'in muayeneyi kabul etmediğini söyledi. 
 
Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in 8 Kasım 2018'den bu yana PKK Lideri Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle başlattığı süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemi 75'inci gününe girdi. 

Jinnews'in haberine göre dün akşam Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi'ne Leyla Güven'i ziyarete giden Avukat Gülşen Özbek görüşme gerçekleştiremedi. Refakatçilerinden bilgi alan Özbek, Güven'in durumunun kötü olduğunu ve muayene olmayı kabul etmediğini belirtti. Özbek, "Refakatçileri bugün de sağlık durumunun kötü olduğunu belirtti. Sağlık Bakanlığı'nın talimatı ile sağlık kontrolünün sayısı artırılmış. Ancak Leyla Güven muayene olmayı kabul etmiyor. Kendisine açlık grevi ile ilgili yazılar olduğu gerekçesiyle gazete verilmiyor. Yine cezaevi önünde polis ve zırhlı araç sayısı artırılmış" diye konuştu.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ile geçmiş dönem HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak'ın da tutuklu bulundukları Kandıra Cezaevi'nde 15 Ocak günü başladıkları süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemi ise 6'ncı gününde. 
 

 

Öne Çıkanlar