'Kadın cinayetleri konusunda oluşan toplumsal baskı mahkemeye yansımasın'

'Kadın cinayetleri konusunda oluşan toplumsal baskı mahkemeye yansımasın'
Eşinin ailesi tarafından katledilen Safiye Karakoç’un duruşmasında sanık avukatı mahkeme heyetine yaşadığı 'kaygıyı' aktardı.

İzmir’in Karabağlar ilçesinde eşinin yeğeni Abdullah Karakaş tarafından katledilen Safiye Karakoç’un (28), 12’nci duruşması görüldü. Bayraklı Adliyesi 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya tutuklu sanıklar Mehmet Karakaş, Hüseyin Karakaş ve Abdullah Karakoç hazır bulunurken, sanık avukatları Hasan Erdoğan ve Zeynal Değirmenci katıldı. Davaya müdahil olarak İzmir Baro Başkanlığı vekili Avukat Efsun Matur ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vekili Avukat Neslihan Ersoy Sevindik de katıldı.

TAHLİYELERİNİ TALEP ETTİ

Duruşma kimlik tespitinin ardından tutuklu sanık Mehmet Karakaş’ın avukatı Hasan Erdoğan, daha önceki duruşmalarda verilen ifadenin değiştirileceğini söyledi. Sanık Mehmet Karakaş, daha önce Safiye Karakoç’la evden ayrıldıktan sonra hiç konuşmadığı yönünde verdiği ifadesinin aksine, Safiye Karakoç’un kardeşi Gülistan’ın ısrarı ile yeğeni Safiye Karakoç’la birkaç defa telefonda konuştuğunu, eve dönmesi için ısrar ettiğini belirtti. Karakaş, "İzmir’e gelmem için otobüs biletimi de onlar aldı. Ben Abdullah’ı azmettirmedim, tahliyemi istiyorum" dedi. Karakaş’ın değiştirdiği bu ifadesinin ardından avukatı Hasan Erdoğan, Safiye Karakoç’un kardeşlerinin ifadelerinin alınmasını talep etti.

Her iki tutuklu sanığın müdafi avukatı da kadın cinayetlerinin artması nedeniyle ülkede oluşan toplumsal baskının mahkemeye yansımasından kaygı duyduklarını söyleyerek, tahliye talep etti.

DURUŞMA ERTELENDİ

Ardından söz alan İzmir Barosu vekili Avukat Efsun Matur ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vekili Avukat Neslihan Ersoy Sevindik söz aldı.  Avukatlar, kadın cinayetlerinin gündemde olmasının, dosyadaki kanıtların yok sayılması anlamına gelmediğini, Abdullah Karakoç’un Safiye’yi katlettikten sonra "namusumuzu kirlettin" şeklindeki beyanının cinayetin aile bireylerinin tamamını kastettiğini belirterek sanıkların tutukluluk hallerinin devamını istedi.

Mahkeme heyeti kısa bir aranın ardından sanıkların tutukluluğunun devamına karar verirken, yakalama kararı olan Sadiye Baran ve Ünal Karakaş’ın yakalanması için duruşmayı 28 Kasım tarihine erteledi. (MA)

Öne Çıkanlar