Avustralya'da bıçaklı saldırı: 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

Avustralya'da bıçaklı saldırı: 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı
Saldırgan polis gelene kadar kalabalık tarafından zapt edildi.

Avustralya'nın Sydney kentinde, kalabalık bir caddede halkın arasına dalarak bir kişiyi bıçaklayan saldırgan, çevredekiler tarafından yakalanarak etkisiz hale getirildi. Polis, vatandaşların müdahalesi sonucu saldırganın daha fazla kişiyi yaralamasının engellediğini söyledi.

Yaralanan 1 kadının hayatını kaybettiği, diğer 1 kadının da yaralanarak hastaneye kaldırıldığı ve durumunun stabil olduğu belirtildi.

Sydney kentinde, kalabalık bir caddede halkın arasına dalarak bir kişiyi bıçaklayan 21 yaşındaki saldırgan, çevredekiler tarafından yakalanarak polise teslim edildi.

Olay anına ait bir videoda, saldırganın "Allahu Ekber" diye bağırdığı duyuluyor. Çevredekiler saldırgan gence kasa ve sandalyelerle müdahale ederken, çevresini sararak onu yakalıyor. 

​Olayın ardından açıklama yapan Sydney Emniyet Müdürlüğü'nden, adı açıklanmayan gencin ruhsal sıkıntıları olduğunu belirtti. Şehir merkezindeki saldırıya teşebbüs etmeden önce başka bir bölgede, bir kadını öldürdüğünü de açıkladı.

Elindeki bıçakla bir arabanın üzerine çıkan ve "Vurun beni" diye bağıran kişiye çevredekilerin bir sandalye ve süt kasasıyla müdahale ettiği öğrenildi.

Saldırgan polis gelene kadar kalabalık tarafından zapt edildi.

Öte yandan New South Wales Emniyet Müdürü Mick Fuller ise saldırgan gencin bilinen terör bağlantısı olmadığını söyledi ve bu aşamada olaya terörizm şüphesiyle yaklaşmadıklarını kaydetti.

Ancak Fuller, gencin üzerinde bulunan harici bellekte, ABD ve Yeni Zelanda'da beyazların üstünlüğünü savunan kişiler tarafından gerçekleştirilen saldırılara ait detayların yer aldığını belirtti.

Avustralya Başbakanı Scott Morrison da, saldırganı durduran kişileri 'kahraman siviller' olarak niteledi. Morrison, bu 'cesur girişim' sayesinde saldırganın gözaltına alındığını ifade etti.  (HABER MERKEZİ)


 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar