Avusturyalı gazeteci Ankara'da gözaltına alındı

Avusturyalı gazeteci Ankara'da gözaltına alındı
Max Zirngast aynı zamanda 'Kobani'de savaş' adlı kitabın yazarı. Zirngast'ın gözaltına alınma gerekçelerinden birinin de bu kitap olduğu bildiriliyor.

Avusturyalı gazeteci Max Zirngast, "terör" suçlamasıyla Ankara'da terörle mücadele ekiplerince gözaltına alındı.

Max Zirngast'ın görev yaptığı re:volt adlı derginin Twitter hesabından yapılan açıklamada, gazetecinin sabah saat 05:00'te gözaltına alındığı belirtilerek, "Türkiye bütün karşıt sesleri bastırmaya çalışıyor. Bunu başaramayacak!" ifadeleri yer aldı.

Deutsche Welle Türkçe'nin aktardığına göre, Zirngast'ın yanı sıra kimliği açıklanmayan başka kişiler de gözaltına alındı. Derginin Twitter hesabında ayrıca, gözaltının gerekçesinin "terör" suçlamasının yanı sıra "büyük olasılıkla siyasi yayınlar" olduğu da belirtildi.

re:volt dergisi, uluslararası haber ajansı Reuters'a e-posta yoluyla yaptığı açıklamada Zirngast ile ilgili olarak, "Uzun yıllardır Türkiye'de yaşayan yazarımız özgürlük ve demokrasi için mücadele eden tutkulu solcu bir aktivisttir" dedi. Almanca yayımlanan sol eğilimli re:volt dergisinin verdiği bilgilere göre, gazeteci son dönemde PKK ile ilgili haberlere imza attı.

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütünün Avusturya'daki şubesi, Zirngast'ın derhal serbest bırakılmasını talep etti. Zirngast'ın gözaltına alınması sonrasında bir açıklama yayınlayan örgüt, "Muhalif siyasi görüşler tutuklama ve sindirme için gerekçe oluşturamaz ki bu Türkiye'de giderek daha fazla oluyor" dedi.

KOBANİ İLE İLGİLİ BİR KİTABI VAR

Gazeteci Max Zirngast'ın gözaltına alındığı Avusturya Dışişleri Bakanlığı tarafından da doğrulandı. Bakanlık, olayla ilgili daha fazla bilgi vermedi.

Max Zirngast aynı zamanda "Kobani'de savaş" adlı kitabın da yazarı. Zirngast'ın gözaltına alınma gerekçelerinden birinin de bu kitap olduğu bildiriliyor. (Deutsche Welle Türkçe/Haber Merkezi) 

Öne Çıkanlar