Aydın ve sanatçılar Kılıçdaroğlu'na saldırıyı kınadı

Aydın ve sanatçılar Kılıçdaroğlu'na saldırıyı kınadı
Aralarında çok sayıda oyuncu, yazar, sanatçı ve aydının bulunduğu isimler ortak bir bildiri yayımlayarak, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı kınadı.

Çok sayıda oyuncu, yazar, sanatçı ve aydının bulunduğu isimler, ortak bir bildiriye imza atarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Ankara’da bir asker cenazesinde düzenlenen saldırıyı kınadı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na Ankara'nın Çubuk ilçesinde katıldığı şehit cenazesinde gerçekleştirilen linç girişimi, kutuplaştırma siyasetinin ve nefret dilinin toplumdaki yansımasını ve son derece tehlikeli sonuçlarını bir kez daha ortaya sermiştir.

Bu saldırı göstermiştir ki; ayrışmaların sorumsuzca körüklenmesi, ülkemizi, geçmişte yaşadığımız ve ayarlarını henüz saramadığımız toplumsal acılarla her an karşı karşıya bırakabilir.

​Saldırının failleri, azmettiricileri ve varsa görevini yapmayan tüm yetkililerden derhal hukuk önünde hesap sorulmalı; saygıyla andığımız şehitlerimiz üzerinden sürdürülen bu utanç verici gerilim sona erdirilmelidir.

Bu çerçevede biz aşağıda imzası bulunan yurttaşlar, Sayın Kılıçdaroğlu ve heyetine geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, tüm yetkilileri şiddeti besleyen ötekileştirici söylemlerden uzak, birleştirici ve sorumlu bir dil kullanmaya davet ediyoruz."

 

 

(HABER MERKEZİ) 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar